Všetkým milovníkom chrumkavých hranoliek radím vyskúšať tento výborný balkánksy recept.
Minimálne množstvo tuku a spôsob prípravy podľa youtube robí z tohoto jednoduchého jedla neodolateľnú prílohu.
Pýtate sa, v čom je tajomstvo týchto zemiakov?
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Je ním ingrediencia, ktorú na zemiaky väčšinou vôbec nepoužívame – kukuričná múka.
Práve ona zabezpečí, že zemiaky po upečení chutia ako vyprážané!
Chrumkavé zemiaky z rúry podávajte s obľúbenou omáčkou – ako je kečup, majonéza.
Prípadne so šalátom alebo jednoducho podávajte ako prílohu k mäsu.
Voľba je na vás, tieto zemiaky sú naozaj fantastické!
Potrebujeme:
1 kg zemiakov
3 lyžice hrubo mletej kukuričnej múky (ak nemáte, ako alternatívu môžete použiť strúhanku)
Červená paprika
Čierne mleté korenie
Korenie podľa chuti
Sušený cesnak
2 lyžice oleja
Postup:
Najskôr si pripravíme zemiaky.
Očistíme ich, umyjeme a nakrájame na hranolky.
Necháme chvíľu v studenej vode.
Plech na pečenie vyložíme papierom.
Teraz si zemiaky vyberieme z vody.
Preložíme ich na utierku a čo najlepšie osušíme.
Suché zemiaky budú oveľa lepšie upečené a chrumkavejšie, určite to skúste.
Teraz k zemiakom pridáme korenie (v recepte je použitá aj domáca vegeta).
Ďalej pridáme čierne korenie, papriku a samozrejeme aj soľ.
Pridáme olej.
Nakoniec aj kukuričnú múku a dobre premiešame.
Zemiaky uložíme na plech tak, aby boli rovnomerne rozložené po celom povrchu.
Zemiaky počas pečenia nemiešajte lyžicou, inak sa rozpadnú.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme asi 20 minút pri najvyššej teplote, v závislosti od vašej rúry.
Piekla som 20 minút na 250 stupňov.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: