Z tejto sladkej pochúťky budú nadšení deti aj dospelí.

Sušienky v tvare hríbikov nielen ozdobia váš sviatočný stôl, ale aj potešia vaše chuťové kanáliky.
Vynikajúci recept na netradičné sušienky z youtube kanála Natasha Shakinko
Ako pripraviť hríbiky?
Potrebujeme:
(na 16 hríbikov )
Na cesto:
1 vajce

100 g masla
90 g kyslej smotany
110 g kryštálového cukru
340 g hladkej múky
1/2 ČL prášku do pečiva

štipku soli a vanilkového cukru
Na ozdobu:
150 g čokolády
mak
1 ČL rastlinného oleja

Postup:
Do misky pridáme zmäknuté maslo.
Nasypeme cukor, soľ a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme na strednej rýchlosti do hladka.

Pridáme vajce a kyslú smotanu a vyšľaháme.
Ďalej pridáme trochu múky, prášok do pečiva a pokračujeme v šľahaní.
Postupne pridávame múku a vymiesime veľmi mäkké a nelepivé cesto.

Cesto rozdelíme na 15 g (stonka hríba) a 25 g kúsky (hríbový klobúčik) a ušúľame guľky.
Potom z menších častí cesta vyformujeme stonku a z väčších vytvarujeme klobúčik.
Cesto prekryjeme fóliou a vložíme na 40 minút do chladničky.

Po uplynutí doby poukladáme na plech stonky hríbov.
Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme asi 10-15 minút.

Upečené cesto preložíme na tácku a necháme vychladnúť.
Klobúčiky poukladáme na vychladnutý plech vystlaný papierom.
Pečieme 10-15 minút pri teplote 200°C.
Upečené klobúčiky preložíme na mriežku.
Do ešte teplých klobúčikov vyrežeme priehlbinu pre stonku hríbu.
Potom do misky nalámeme čokoládu a rozpustíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli.

Do jamky v klobúčiku nalejeme trochu čokolády a vložíme stonku.
Hríby vložíme na 15 minút do chladničky.
Do rozpustenej čokolády pridáme olej a dobre premiešame.

Koniec stonky hríbu namočíme v čokoláde.
Necháme trochu odkvapkať a potom obalíme v maku.
Hríbiky vložíme na 15 minút do chladničky.
Po vybratí z chladničky namočíme klobúčik do čokolády a poukladáme na tanier vystlaný fóliou.
Hotové hríby vložíme ešte na hodinu do chladničky.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU




















