Úžasný spôsob ako si doma vyrobiť delikátnu jemnú kuraciu salámu plnú chuti a bez zbytočných éčok.
Ak máte možnosť zohnať si kurča z domáceho chovu, tak bude absolútne bezkonkurenčná!
Je zdravšia a jemnejšia ako z obchodu, chuťovo podobná domácej paštéte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Na jej výrobu nepotrebujete žiadne špeciálne kuchynské vybavenie.
Postačí vám aj plastová fľaša.
Potrebujeme:
1 kurča
2-4 strúčiky cesnaku
300 ml vývaru
10 g želatíny
mleté čierne korenie podľa chuti
sladká paprika podľa chuti
1 PL šťavy z červenej repy
1 veľkú plastovú fľašu
Na vývar:
1 cibuľa
1 mrkva
2 ks bobkového listu
6-8 guľôčok čierneho korenia
soľ podľa chuti
Postup:
Vodu necháme zovrieť a vložíme do nej celé kurča.
Pridáme mrkvu, cibuľu a osolíme.
Varíme kým mäso nezmäkne.
Vo vývare rozpustíme sáčok želatíny podľa návodu.
Červenú repu si nastrúhame a precedíme, aby sme získali šťavu.
Kuracie mäsko si oberieme, dochutíme korením a červenou mletou paprikou.
Pridáme cesnak, rozpustenú želatínu a 1 PL šťavy z repy.
Všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
Pripravíme si plastovú fľašu.
Odrežeme hrdlo a dovnútra naplníme rozmixovanú hmotu.
Odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
Nakrájame na kolieska a podávame napríklad s pečivom.
Video návod: