Zákusok DÚHA: Keď som ho dala na stôl, ostatné dezerty si nikto ani nevšimol!

Nadýchaný koláčik z makového cesta, pudingu a ovocného krému, ktorým ulahodíte aj náročnejším hosťom.

Táto maškrta je taká chutná, že vám behom chvíľky po nej neostanú ani omrvinky.

Každý, kto ho ochutnal, pýtal dupľu. 

Ako pripraviť zákusok Dúha?

 

 

Vyskúšajte tento vynikajúci recept na jemný sviatočný koláč z YouTube kanála Delicious and simple food.

Potrebujeme:

(objem pohára je 250 ml)

Na cesto:

4 bielky

štipku soli

120 g kryštálového cukru (0,6 šálky)

8 g vanilkového cukru (1 ČL)

100 g hladkej múky (1,25 šálky)

 

 

2 g kukuričného škrobu (2 PL)

1 ČL prášku do pečiva

45 g rastlinného oleja (3 PL)

50 ml mlieka (1/5 šálky)

50 g maku (1/2 šálky)

Na puding:

4 žĺtky

16 g vanilkového cukru (2 ČL)

40 g kukuričného škrobu (4 PL)

 

 

90 g kryštálového cukru (6 PL)

500 ml mlieka (2 šálky)

50 g masla (2 PL)

Na ovocnú penu:

300 g mrazených čerešní a čučoriedok (2 šálky)

30 g kryštálového cukru (2 PL)

9 g želatíny (1 ČL)

60 g studenej vody (4 PL)

200 g smotany na šľahanie (1 šálka)

30 g kryštálového cukru (2 PL)

 

Postup:

Do misky pridáme bielky a soľ.

Mixérom vyšľaháme penu.

Počas šľahania pridávame postupne cukor.

 

 

V malej miske zmiešame múku s práškom do pečiva a škrobom.

Do vyšľahaných bielkov postupne pridávame múčnu zmes a jemne metličkou zamiešame.

Pridáme olej, mlieko a opäť jemne premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme mak a vymiešame.

Cesto nalejeme do formy (18 x 25 cm) na pečenie vystlanej papierom.

Pečieme asi 30 minút v rúre predhriatej na 180°C.

 

 

Upečené cesto necháme vychladnúť, vyberieme z formy a odstránime papier na pečenie.

Do misky pridáme žĺtky, vanilkový cukor a cukor.

Metličkou premiešame.

 

 

Potom do zmesi pridáme škrob a zamiešame.

Nalejeme mlieko, vymiešame a prelejeme do hrnca.

Puding varíme na strednom ohni za stáleho miešania do zhustnutia.

 

 

Do horúceho pudingu pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Cesto vložíme do formy vystlanej fóliou a nelejeme puding.

Zarovnáme a necháme jednu hodinu odstáť v chladničke.

 

 

Zmiešame želatínu s vodou a necháme 5 minút lúhovať.

Do panvice pridáme zmrazené ovocie a cukor.

Premiešame a privedieme do varu.

 

 

Horúce ovocie preložíme do misky a tyčovým mixérom rozmixujeme.

Pridáme želatínu, zamiešame a necháme odstáť.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu a pridáme cukor.

 

 

Mixérom vyšľaháme krém a nalejeme do misky s ovocnou zmesou.

Zamiešame a nanesieme na koláč.

Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky môžeme koláčik servírovať.

Celý recept si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes