Lepené orechové kolieska: Mäkučké vanilkové koláčiky s lekvárom a čokoládou, míňajú sa rýchlosťou svetla!

Vyskúšajte naše lepené orechové kolieska! Kombinácia jemného vanilkového cesta, sladkého lekváru a chrumkavej čokolády je jednoducho neodolateľná.

Pamätáte si na tie časy, keď sme ako deti s napätím čakali na návštevu babky? A ona vždy pripravila tie najúžasnejšie koláčiky – mäkké, voňavé a plné prekvapení. Jedným z nich boli určite aj lepené orechové kolieska.

 

 

Dnes vám prinášame návod na prípravu tohto neodolateľného dezertu!

Úžasné orechové sušienky, najlepšie pohostenie pre hostí aj sladkosť ku kávičke, určite skúste.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

200 g masla

110 g práškového cukru

1 vajce

1 vanilkový cukor

štipka soli

Na lepenie:

 

 

lekvár

marmeládu

maslový krém

Poleva:

100 g čokolády

100 g masla alebo margarínu

Na zdobenie:

 

 

orechy

lentilka

cukrárske zdobenie

Postup:

Pripravíme si všetky prísady na cesto. V miske zamiesime múku, vajce, cukor a maslo (ja zvyknem maslo do cesta nastrúhať).

 

 

Vypracujeme jednotné hladké cesto bez hrudiek.

S cestom môžete pracovať hneď, ale odporúčam ho zabaliť do fólie a nechať odstáť v chlade.

vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska. Upečieme ich pri 170°C.

 

 

Polovicu upečených a vychladnutých koliesok natrieme lekvárom a zlepíme suchým kolieskom.

Takto zlepené kolieska potrieme po povrchu čokoládovou polevou. Tú pripravíme úplne jednoducho:

Vo vodnom kúpeli alebo v mikrovlne rozpustíme čokoládu s maslom alebo margarínom.

 

 

Do rozpustenej čokolády namáčame vrch zlepených koliesok.

Nakoniec ozdobíme polovičkami orechov.

Ak chcete použiť iné ozdoby, môžete zvoliť lentilku, cukrárske zdobenie, prípadne pofŕkať bielou čokoládou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes