Opečená slaninka je pre niekoho základom dobrých raňajok a tiež dôležitou ingredienciou mnohých jedál.
Ako docieliť, aby bola viac chrumkavá a voňavá?
Pomáha ingrediencia, ktorá vás možno prekvapí.

Fantastický spôsob na prípravu chutnejšej slaniny prezradil portál smakosze.
Opekanie slaniny
Domáci aj profesionálni kuchári sa občas sťažujú, že slanina už nie je to, čo bývala.
V skutočnosti sa niektoré produkty, najmú plátky odležanej slaniny, ťažko opekajú.
Môžete ich zjemniť, ale opiecť ich nie je také jednoduché.

Pritom sú malé kúsky slaniny, vyprážané do chrumkava, základom mnohých jedál.
Ťažko si bez nej vieme predstaviť poriadny zemiakový koláč, výborne poslúži aj ako plnka do zemiakových knedlí alebo na raňajky s miešanými vajíčkami.
Slanina s maslom

Profesionálni kuchári na to majú riešenie.
Do zákulisia ich tvorby môžeme nahliadnuť v niektorých kulinárskych televíznych programoch alebo si o nich prečítať v kuchárskych knihách.
Kuchyňa je umenie tvorivosti a preto niektorí kuchári idú nad rámec predpísanej šablóny.

Ich nápad spočíva v tom, že opražíte slaninu na masle.
Táto metóda je jednoduchá, no kontroverzná.
Koniec koncov, prečo pridávať tuk do niečoho, čo už tuk obsahuje.

Na panvici opečená slanina s maslom
Hoci sa to môže zdať nezvyčajné, v takomto vysmážaní je však určitá logika.

Maslo dodá krémovú príchuť k sladkastej mäsovej vôni opekanej slaniny.
Suroviny sa spoja a maslo pomôže kúskom mäsa zhnednúť.
Nadbytočných kalórií by sme sa zrejme obávať nemali.

Teda, samozrejme, že by sme sa mali – ale ak sme sa už rozhodli pre slaninu, nebude oveľa mastnejšia ako maslo.
Preto sa oplatí použiť túto metódu.
Určite si všimnete rozdiel.

Prajeme vám dobrú chuť!




















