Vynikajúci recept na punčový rez, ktorý je nesmierne jednoduchý na prípravu a chutí luxusne.
Skúšala som ho len minulý týždeň v nedeľu a odvtedy pečiem už tretiu dávku, jeden som robila aj dnes a už sa neviem dočkať, kedy ho ponúknem návšteve.
Je naozaj výborný!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
4 ks vajce
200 g kryštálový cukor
250 g maslo
1 bal. smotana na šľahanie
1 ks prášok do pečiva
300 g polohrubá múka
Na potretie:
džem
potravinárska farba – červená
350 ml voda
malinový sirup
rum alebo punčová aróma
Poleva:
100 g práškový cukor
1 lyžica horúca voda
1 lyžica citrónová šťava
Alebo môžete použiť punčovú polevu Dr. Oetker
Postup:
Vajíčka šľaháme s cukrom do peny.
Pridáme rozpustené maslo, smotanu.
Nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Rozdelíme na 2 časti, druhú prifarbíme farbivom.
Plech vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme biele cesto.
Na biele cesto navrstvíme ružové cesto, pekne uhladíme.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Upečené cesto zalejeme punčom (voda + sirup + rum alebo aróma).
Povrch polejeme polevou, pofŕkame čokoládou.
Korpus prekrojíme na polovicu a zlepíme ho džemom.
Poleva:
100 g práškový cukor, 1 lyžica horúca voda, 1 lyžica citrónová šťava – vodu a šťavu premiešame a postupne pridávame cukor.
Zmiešame hladkú polevu, ktorú nalejeme na koláč a necháme zatuhnúť.
Táto poleva bude biela, ale môžete skúsiť aj punčovú polevu Dr. Oetker.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)