Ako rozmraziť mäso, aby bolo mäkké a čerstvé za pár minút? Tento TRIK si dobre zapamätajte!

Zabudli ste vybrať mäso z mrazničky včas?

 

 

Tento jednoduchý trik vám pomôže rozmraziť ho behom pár minút bez použitia mikrovlnnej rúry alebo dlhého namáčania.

Stačí urobiť túto jednu vec!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako uvádza portál toftiaxa, stačí pridať pár kvapiek octu a trochu soli do vody, čo nielen urýchli rozmrazovanie, ale tiež zachová prirodzenú farbu, chuť a výživné látky v mäse.

Prečo použiť biely ocot na rozmrazovanie?

 

 

Biely ocot obsahuje kyselinu octovú, ktorá znižuje bod tuhnutia vody, čím urýchľuje rozmrazovanie mrazených potravín.

Okrem toho biely ocot nespôsobuje zmenu chuti mäsa, ale naopak, pomáha zachovať jeho sviežosť.

 

 

Rozmrazovanie pomocou octu je rýchle a efektívne – už do 3-5 minút je mäso pripravené na varenie.

Ako rozmraziť mäso s použitím octu a soli

 

 

Postupujte podľa týchto krokov.

Pripravte si hrniec s vodou – Vyberte dostatočne veľký hrniec, aby sa mäso celé ponorilo do vody.

 

 

Pridajte ocot a soľ – Do vody pridajte niekoľko kvapiek bieleho octu a 1 lyžičku soli.

Tieto zložky pôsobia ako katalyzátory, ktoré podporujú rýchle rozmrazovanie.

 

 

Rozmiešajte zmes – Pred vložením mäsa do vody premiešajte, aby sa soľ a ocot úplne rozpustili.

Ak by ste mäso pridali do vody príliš skoro, mohlo by to spôsobiť vyblednutie farby mäsa.

 

 

Ponorte mäso do roztoku – Vložte mrazené mäso do pripraveného roztoku a nechajte ho ponorené 3-5 minút.

Rýchle čistenie – Po rozmrazení mäso dôkladne opláchnite pod studenou vodou, aby ste odstránili zvyšky soli a octu.

Výhody pridania soli

 

 

Soľ má okrem svojej katalytickej funkcie aj antibakteriálne vlastnosti, čo pomáha znížiť riziko kontaminácie baktériami.

Takto ošetrené mäso je pripravené na varenie a zachová si svoju sviežosť a šťavnatosť.

Prečo tento trik funguje?

 

 

Ako sme už spomínali vyššie, kyselina octová v octe má schopnosť znižovať bod tuhnutia vody a pomáha mäso rozmraziť rýchlejšie.

Soľ zvyšuje efekt octu a dodáva mu antibakteriálny účinok, čím zabezpečí, že mäso je nielen rýchlo pripravené na varenie, ale aj čerstvé a bezpečné na konzumáciu.

Tento rýchly a jednoduchý trik je ideálny pre tých, ktorí potrebujú rýchle riešenie bez straty kvality mäsa.

S touto metódou sa nemusíte báť, že mäso stratí svoju chuť, farbu alebo výživné látky.

Veľa šťastia!

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.