Konečne mám recept na dokonalý bielkový krém: Perfektne drží tvar. Ideálny na zdobenie!

Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží.....vynikajúci na zdobenie.

Ak hľadáte vhodný krém na ozdobenie vašej krémovej torty, alebo na snehové pusinky, práve ste ho našli!

 

 

Je fantasticky krémový, nespadne a krásne drží…..vynikajúci na zdobenie.

Potrebujeme:

4 vaječné bielky izbovej teploty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

400 g cukru (krupica)

vodu

pár kvapiek citrónu

Postup:

Do hrnca si nasypeme 300 g cukru.

 

 

Pridáme vodu (tak, aby bol cukor akurát pokrytý).

Povaríme asi 4-5 minút.

Z bielok si vyšľaháme sneh.

 

 

Pridáme pár kvapiek citrónu, zvyšný cukor a šľaháme do tuha.

Cukor uvarený s vodou odstavíme, mal by mať lepivú konzistenciu.

Cukrovú hmotu zašľaháme do snehu a šľaháme asi 25 – 30 minút.

 

 

Po uplynutí tejto doby je krém krásne biely a pevný.

Naplníme cukrárske vrecúško a môžeme zdobiť.

 

 

Triky pre dokonalý bielkový krém

Bielkový krém je základom mnohých dezertov a tort. Aby bol váš krém nadýchaný, pevný a dlho vydržal, skúste tieto triky.

Výber a príprava bielkov

Používajte vždy čerstvé vajcia. Oddeľujte žĺtky od bielkov opatrne, aby sa do bielkov nedostal ani kúsok žĺtka. Žĺtok totiž bráni bielkam v správnom vyšľahaní.

Pred šľahaním dajte bielky do chladničky. Studené bielky sa ľahšie vyšľahajú do pevného snehu.

Miska, v ktorej budete šľahať bielka, musí byť úplne čistá a odmastená. Aj stopy tuku môžu zabrániť bielkam v vyšľahaní.

Šľahanie bielkov

 

 

Cukor pridávajte postupne, po lyžičkách, až keď sa bielka začnú meniť na sneh.

Šľahajte, kým bielka nevytvoria pevný sneh, ktorý drží tvar. Ak prevrátite misku, sneh by mal zostať na mieste.

Pre rýchlejšie a pevnejšie vyšľahanie môžete misku s bielkami umiestniť nad parou. Dávajte pozor, aby sa dno misky nedotýkalo vody.

Pre ešte pevnejší a stabilnejší sneh môžete pridať stabilizátor. Dostanete ho kúpiť v obchodoch s cukrárskymi potrebami.

Tipy pre dokonalý bielkový krém

 

 

Pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy. Pomôže to stabilizovať sneh a zlepší chuť krému.

Ak budete šľahať príliš dlho, bielka sa môžu začať zrážať a stratia svoj objem.

Hotový bielkový krém skladujte v chladničke a používajte ho čo najskôr.

Druhy bielkového krému

Švajčiarsky bielkový krém: Kombinuje vyšľahané bielka s maslom. Je vhodný na plnenie tort a zákuskov.

Taliansky bielkový krém: Bielka sa šľahajú nad parou s postupným pridávaním cukru. Je veľmi pevný a stabilný.

Francúzsky bielkový krém: Bielka sa vyšľahajú do tuhého snehu a potom sa zľahka premiešajú s teplým sirupom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes