Jabĺčka v oblakoch: Keď neviem čo s jablkami, vždy robím tento koláč – je nesmierne dobrý a pritom jednoduchý!

Fantastický recept na koláč s názvom Jabĺčka v oblakoch!

Výborný jablkový koláč s krémom a strúhaným cestom. Chutí naozaj ako obláčik.

 

 

Potrebujeme:

500 g polohrubá múka preosiatej

250 g maslo

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 hrnček práškový cukor

1 ks vajcia

2 ks žĺtky

2 PL kyslá smotana

1 lyžička prášku do pečiva

podľa chuti citrónová kôra

Ďalej:

 

 

1,5 kg jablká

2 bal. zlatý klas

Cukor podľa chuti

700 ml mlieko

200 g jemný tvaroh

Postup:

Múku s práškovým cukrom a práškom do pečiva nasypeme do misky, pridáme aj nastrúhané maslo a všetko spolu zmiešame.

 

 

Vypracujeme drobivú zmes a primiešame aj všetky ostatné prísady na cesto.

Vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na dve časti – jednu väčšiu, jednu menšiu a zabalené do fólie vložíme do chladničky.

Dobré je nechať cesto odležať aspoň na 2 hodiny.

 

 

Väčšia cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, popicháme ho vidličkou a dáme zapiecť do rúry.

Pečieme na 180 stupňov asi 5 minút. Potom ho vyberieme.

Na takto jemne upečený plát cesta naukladáme na kocky nakrájané jablká (alebo nastrúhané a odšťavené).

 

 

Tie zalejeme uvareným pudingom, do ktorého sme vmiešali aj tvaroh.

Na puding nastrúhame menšie cesto a dáme zapiecť do rúry.

Pečieme asi 25 minút.

 

 

Upečený posypeme práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes