Dezert bez pečenia za 10 minút! Toto je jeden z najobľúbenejších čokoládových receptov!

Perfektný na rodinné oslavy, rýchle návštevy priateľov alebo len tak, keď máte chuť na sladké bez zbytočného čakania.

Fantastický dezert zo sušienkovo-arašidového cesta s vrstvou čokolády, ktorý vám behom chvíľky zmizne pred očami.

Táto delikatesa poteší malých aj veľkých maškrtníkov.

 

 

Jednoduchý recept na dokonalý dezert z youtube kanála Easy & Tasty with Elena.

Ako pripraviť čokoládový dezert za 10 minút?

Hľadáte sladkú pochúťku, ktorá poteší chuťové poháriky, ale nechcete strácať hodiny v kuchyni?

 

 

Tento čokoládový dezert bez pečenia je presne pre Vás! Je nielen neuveriteľne rýchly – hotový za 10 minút – ale aj jednoducho pripravený z dostupných surovín.

Čokoládová hmota, krehké sušienky a bohatá chuť spravia z každého sústa malý gurmánsky zážitok.

Perfektný na rodinné oslavy, rýchle návštevy priateľov alebo len tak, keď máte chuť na sladké bez zbytočného čakania.

Potrebujeme:

400 g sušienok

 

 

200 g arašidov

50 g kryštálového cukru (1/4 šálky)

150 ml mlieka (1/2 šálky)

150 g masla (3/4 šálky)

40 g strúhaného kokosu (1/2 šálky)

 

 

200 g mliečnej čokolády

1 PL rastlinného oleja

Postup:

Do misky nalámeme sušienky. Tyčovým mixérom ich pomelieme.

Na panvici osmažíme arašidy.

 

 

V samostatnej miske pomelieme arašidy na prášok.

Zmiešame pomleté arašidy a sušienky.

Do malého hrnca nasypeme cukor a nalejeme mlieko.

 

 

Pridáme maslo a na strednom ohni varíme, kým sa nerozpustí.

Zmes postupne prelejeme do misky so sušienkovo-arašidovým práškom.

Dobre premiešame a rukou vymiesime cesto.

 

 

Cesto rozdelíme na dve časti.

Jednu časť cesta vymiesime s kokosom.

Na zjemnenie pridáme trochu mlieka a pokračujeme v miesení.

 

 

Na tvrdej podložke nasekáme čokoládu a vložíme do samostatnej misky.

Polovicu čokolády roztopíme vo vodnom kúpeli.

Do polovice cesta nalejeme rozpustenú čokoládu a zamiešame.

 

 

Sklenenú formu (20 x 20 cm) vystelieme papierom na pečenie.

Vrstvu po vrstve striedame čokoládové a kokosové cesto a zarovnávame.

Rozpustíme aj druhú časť čokolády, pridáme olej a zamiešame.

 

 

Čokoládu nanesieme na sušienkové cesto (približne 2 lyžice si necháme na ozdobenie).

Dezert necháme 2 hodiny vychladnúť.

Nakoniec ozdobíme vrch zvyšnou čokoládou a dezert vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes