O toto sa s vami musím podeliť: Najlepší recept na poctivý domáci guláš!

Recept na najlepší guláš, ktorý si viete rýchlo a jednoducho pripraviť doma.

Pripravte si doma lahodný guláš, aký ste ešte neochutnali. Obľúbená pochúťka, ktorej príprava nie je náročná a predsa poteší celú rodinu.

 

 

Vynikajúci recept na domáci hovädzí guláš z portálu najbolji-recepti.

Najlepšie mäso na prípravu gulášu!

Hovädzie stehno je ideálne mäso na prípravu guláša, pretože má vyvážený pomer svaloviny a väziva, ktorý pri dlhom dusení vytvára šťavnatú a jemnú textúru.

Kolagén obsiahnutý vo väzive sa počas varenia premieňa na želatínu, čím prirodzene zahusťuje omáčku a dodáva jej hladkú, bohatú konzistenciu.

Mäso si pritom zachováva tvar, no zostáva mäkké a ľahko sa rozpadá na vidličke.

Okrem ideálnej štruktúry prináša hovädzie stehno aj výraznú, mäsitú chuť, ktorá tvorí základ pravého poctivého guláša.

Počas pomalého varenia sa z mäsa uvoľňujú šťavy, ktoré sa spájajú s cibuľou, paprikou a koreninami do dokonale aromatického celku.

Navyše ide o dostupný a univerzálny druh mäsa, vhodný nielen na guláš, ale aj na rôzne dusené jedlá, ragú či hovädzie na víne.

Preto by nemalo chýbať v kuchyni žiadneho milovníka tradičnej kuchyne.

Ako pripraviť domáci hovädzí guláš?

 

 

Potrebujeme:

600 g hovädzieho stehna

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

mleté čierne korenie

soľ

 

 

1 PL vegety

1/2 ČL mletej červenej papriky (voliteľné)

500 ml pasírovaných paradajok

1,5 l vody

bobkový list

 

 

petržlenovú vňať

1 PL strúhanky

Postup:

Cibuľu a cesnak na drobno nasekáme alebo pomelieme.

 

 

Potom osmažíme na troche oleja.

Počas smaženia podľa potreby dolejeme trochu vody, aby sa cibuľa nepripálila.

Keď je cibuľa hotová, pridáme mäso, soľ, korenie a restujeme, kým nezíska peknú zlatistú farbu.

Potom pridáme vegetu, petržlenovú vňať a bobkový list.

Miešame niekoľko minút.

 

 

Potom pridáme pasírované paradajky a vodu tak, aby boli vo výške prsta alebo dvoch nad mäsom.

Varíme 40-60 minút.

Na záver pridáme strúhanku a varíme ešte 10-15 minút.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes