Toto jemné a šťavnaté mäsko v delikátnej krémovej omáčke podľa tohto receptu z youtube si určite zamilujete.
Potrebujeme:
600 g bravčovej panenky
soľ a čierne mleté korenie podľa chuti
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
olivový olej
rastlinný olej
100 g cibule
1 strúčik cesnaku
50 g masla
3 lístky šalvie
40 g hladkej múky
100 ml bieleho vína
400 ml hovädzieho vývaru
120 g mäkkého syra
Príloha (voliteľné):
Pečené/varené zemiaky
Zemiaková kaša
Cestoviny
Ryža
Zelenina
Postup:
Bravčovú panenku zbavíme blaniek.
Nakrájame ju na rovnomerné kúsky asi na šírku noža.
Kúsky mäsa nasolíme, okoreníme, vložíme do misy kde ich potrieme olivovým olejom.
Prikryjeme a necháme 10 minút stáť.
Medzitým si cesnak, aj cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno.
Mäso si potom sprudka opečieme na rozhorúčenej panvici s rastlinným olejom z oboch strán.
Potom mäso vyberieme na misu a na panvicu dáme rozpustiť maslo, na ktorom orestujeme cibuľu s cesnakom.
Pridáme lístky šalvie, poprášime múkou.
Pár minút za stáleho miešania osmažíme.
Potom zalejeme bielym vínom, osolíme, okoreníme, premiešame.
Následne pridáme vývar.
Povaríme za stáleho miešania asi 3 minúty.
Do omáčky pridáme mäkký syr, necháme ho za stáleho miešania rozpustiť.
Potom omáčku prepasírujeme cez sitko.
Nakoniec mäso zalejeme omáčkou.
Necháme prevrieť a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Video návod: