Najlepší recept na hovädzí guláš s pomaly duseným hovädzím mäsom, šampiňónmi, zemiakmi, mrkvou a hráškom.

Mimoriadne lahodné a sýte jedlo, ktoré jednoducho pripravíte z obyčajných surovín.
Najlepší recept na exkluzívny domáci hovädzí guláš z youtube kanála Dozus Cook.
Ako pripraviť výborný hovädzí guláš?
Potrebujeme:
800 g hovädzieho mäsa
5 PL rastlinného oleja
2 cibule
3 mrkvy

150 g stonkového zeleru
4 strúčiky cesnaku
60 g masla
400 g šampiňónov
2 PL hladkej múky
200 g suchého červeného vína

200 ml paradajkového pretlaku
1 ČL soli
3/4 PL mletého čierneho korenia
1 ČL rozmarínu
1 ČL tymianu
1 ČL oregana

2 ČL údenej papriky
2 ČL kryštálového cukru
800 ml horúcej vody
600 g zemiakov
200 g hrášku
petržlenovú vňať
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na kocky. Na panvici na vysokej teplote zohrejeme olej.
Vložíme mäso a z oboch strán smažíme na vysokej teplote 7 minút.

Osmažené mäso vyberieme z panvice.
Vo výpeku z mäsa smažíme 5 minút na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a zeler, zamiešame a smažíme 7 minút.
Pretlačíme cesnak, premiešame a smažíme minútu.
Osmaženú zeleninu pridáme do hrnca s mäsom.
Na panvici roztopíme maslo a pridám na plátky nakrájané šampiňóny.

Hríby smažíme do zlatista.
Pridáme múku, zamiešame a vložíme do hrnca.
Hrniec preložíme na sporák, pridáme červené víno a pretlak.
Do zmesi pridáme soľ, čierne korenie, rozmarín, tymian, oregano, papriku a cukor.
Nalejeme vodu a dobre zamiešame.
Hrniec prekryjeme a na nízkej teplote varíme 60 minút.

Po uplynutí doby pridáme zemiaky, hrášok a zamiešame.
Prekryjeme pokrievkou a na nízkej teplote varíme 15 minút.
Hotový guláš ochutíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















