Faraónske rezne – minútové a strašne dobré: Žiadna robota s obaľovaním, s týmto receptom zabudujete u každého gurmána!

Netreba obaľovať, stačí len všetko zmiešať, dať do chladničky a na druhý deň len hodiť na panvicu!

Výborný recept z 15-minútovej kuchárky. Je to veľmi rýchle a jednoduché.

 

 

Netreba obaľovať, stačí len všetko zmiešať, dať do chladničky a na druhý deň len hodiť na panvicu!

Potrebujeme:

2-3 ks kuracích pŕs (podľa veľkosti)

1 lyžička soli

1 dl piva

1 lyžica sójová omáčka

1 lyžička mleté čierne korenie

3 ks menšie vajcia alebo 2 väčšie

 

 

1 lyžica grilovacie korenie

1 lyžica sezamové semienko

4 lyžice solamyl

5 lyžíc polohrubá múka

1 lyžica kremžská horčica

1 lyžica smotany kyslej (voliteľné – v originály smotana nebola, ja dávam)

Príloha (voliteľné):

 

 

Zemiaky (varené/pečené/smažené)

Ryža

Zemiaková kaša

Zeleninový šalát

Grilovaná zelenna

Postup:

Kuracie prsia si umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.

 

 

Do uzatvárateľnej dózy dáme všetky prísady na cestíčko a dobre premiešame.

pridáme aj kuracie kúsky, zamiešame a necháme v chladničke do druhé dňa – zatvorené.

Rozpálime olej na panvici.

 

 

Z mäsa tvoríme tenkej placky v tvare rezňov.

Smažíme z oboch strán dozlatista.

Mäsko je krásne šťavnaté a na vrchu sa vytvorí pekná kôrka.

 

 

Ako prílohu  môžeme zvoliť všetko podľa chuti – zemiaky, krokety, americké zemiaky, hranolky, ryžu.

Bohato zdobíme zeleninovou oblohou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes