Tento delikátny dezert s rumom rozhodne nesmie chýbať na žiadnej párty a stretnutí s priateľmi.

Nenáročná a rýchla príprava ho zaraďuje medzi najobľúbenejšie pochúťky pre dospelých.
Netradičný recept na sušienkovo-krémový dezert z portálu chefkoch.
Ako pripraviť tortu Opilec?
Potrebujeme:
Na piškótový základ:
5 vajec

5 PL horúcej vody
250 g kryštálového cukru
250 g hladkej múky
2 ČL prášku do pečiva

Na krém:
2 poháre brusníc
5 šálok smotany na šľahanie
5 balení stužovadla
1 balenie maslových sušienok

rum (množstvo podľa potreby)
Na polevu:
2 balenia čokoládovej polevy, tortovej polevy alebo čokolády
2 PL rumu
Postup:
Vajcia s vodou a cukrom šľaháme mixérom na najvyšších otáčkach asi 10 minút.
Potom na nižších otáčkach vmiešame múku a prášok do pečiva.
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Plech s cestom vložíme do rúry vyhriatej na 180°C.
Pečieme 20-25 minút. Po upečení necháme cesto vychladnúť.
Na cesto rovnomerne rozložíme brusnice.
Smotanu aj so stužovadlom vyšľaháme do tuha.
Potrieme ňou koláč.

Sušienky jednotlivo na krátko ponoríme do rumu.
Potom sušienky rovnomerne na nesieme na krém.
Rozpustíme čokoládovú polevu.

Do polevy vmiešame rum.
Potom rovnomerne rozotrieme na sušienky.
Dezert vložíme až do servírovania do chladničky, aby sa rum vsiakol.

Opilcov dezert chutí najlepšie, keď ho pripravíte deň vopred.
Prajeme vám dobrú chuť!


















