Medvedí koláč: Jeden z najchutnejších koláčov z môjho detstva!

Jeden z najchutnejších dezertov, aké ste kedy ochutnali.

Pripravte si doma legendárny dezert s názvom „Medvedí koláč“, ktorý vám pohladí chuťové kanáliky a prenesie vás do detských čias.

 

 

Unikátna maškrta pre malých aj veľkých, po ktorej budete túžiť každý deň.

Úžasný recept na krémový dezert z youtube kanála IRA’S WORLD CHANNEL.

Ako pripraviť Medvedí koláč?

Potrebujeme:

Na cesto:

5 žĺtkov

2 vajcia

150 g kryštálového cukru

180 g rastlinného oleja

 

 

4 PL kyslej smotany

1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva

kôru z 1 citróna

250 g hladkej múky

Na pusinky:

5 bielkov

200 g kryštálového cukru

200 g vlašských orechov

 

 

Na krém:

450 g masla

2 balenia kondenzovaného mlieka

vanilkový cukor

Na polevu:

 

 

150 g mlieka

250 g tmavej čokolády

30 g rastlinného oleja

Postup:

Do hlbokej misky pridáme žĺtky a vajcia. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme.

Pridáme smotanu a opäť prešľaháme.

 

 

Do zmesi nalejeme olej a vyšľaháme.

Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva a premiešame.

Počas šľahania postupne pridávame múku do vajíčkovej zmesi. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame.

Pripravíme si pusinky: V samostatnej miske vyšľaháme bielky.

Postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu.

 

 

Pridáme nasekané orechy a zľahka zamiešame.

Tretinu cesta nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.

Na cesto rozotrieme tretinu bielkovej peny.

Cesto pečieme pri teplote 180°C, kým nebude pusinka upečená.

Rovnakým spôsobom upečieme aj zvyšné cesto (spolu dostaneme tri).

Pripravíme krém: v samostatnej miske vyšľaháme maslo, kondenzované mlieko a vanilkový cukor.

 

 

Teraz pripravíme polevu: do misky so zohriatym mliekom pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Plech otočíme hore dnom a prekryjeme alobalom.

Položíme cesto, potrieme krémom a preložíme ďalším cestom.

Jemne zatlačíme a proces zopakujeme aj so zvyšným cestom a krémom. Nakoniec vrch potrieme krémom.

Do polevy nalejeme olej, zamiešame a nanesieme na dezert.

 

 

Hotový dezert vložíme na noc do chladničky a na druhý deň môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes