Pripravte si doma legendárny dezert s názvom „Medvedí koláč“, ktorý vám pohladí chuťové kanáliky a prenesie vás do detských čias.

Unikátna maškrta pre malých aj veľkých, po ktorej budete túžiť každý deň.
Úžasný recept na krémový dezert z youtube kanála IRA’S WORLD CHANNEL.
Ako pripraviť Medvedí koláč?
Potrebujeme:
Na cesto:
5 žĺtkov
2 vajcia
150 g kryštálového cukru
180 g rastlinného oleja

4 PL kyslej smotany
1 ČL sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva
kôru z 1 citróna
250 g hladkej múky
Na pusinky:
5 bielkov
200 g kryštálového cukru
200 g vlašských orechov

Na krém:
450 g masla
2 balenia kondenzovaného mlieka
vanilkový cukor
Na polevu:

150 g mlieka
250 g tmavej čokolády
30 g rastlinného oleja
Postup:
Do hlbokej misky pridáme žĺtky a vajcia. Nasypeme cukor a mixérom vyšľaháme.
Pridáme smotanu a opäť prešľaháme.

Do zmesi nalejeme olej a vyšľaháme.
Do misky s múkou pridáme prášok do pečiva a premiešame.
Počas šľahania postupne pridávame múku do vajíčkovej zmesi. Pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a premiešame.
Pripravíme si pusinky: V samostatnej miske vyšľaháme bielky.
Postupne pridáme cukor a vyšľaháme hustú penu.

Pridáme nasekané orechy a zľahka zamiešame.
Tretinu cesta nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a rovnomerne rozotrieme po celej ploche.
Na cesto rozotrieme tretinu bielkovej peny.
Cesto pečieme pri teplote 180°C, kým nebude pusinka upečená.
Rovnakým spôsobom upečieme aj zvyšné cesto (spolu dostaneme tri).
Pripravíme krém: v samostatnej miske vyšľaháme maslo, kondenzované mlieko a vanilkový cukor.

Teraz pripravíme polevu: do misky so zohriatym mliekom pridáme nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.
Plech otočíme hore dnom a prekryjeme alobalom.
Položíme cesto, potrieme krémom a preložíme ďalším cestom.
Jemne zatlačíme a proces zopakujeme aj so zvyšným cestom a krémom. Nakoniec vrch potrieme krémom.
Do polevy nalejeme olej, zamiešame a nanesieme na dezert.

Hotový dezert vložíme na noc do chladničky a na druhý deň môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















