Hubárska sezóna sa blíži ku koncu a tak tu máme dobrý dôvod naučiť sa ich skladovať.

Už to nie je len sušenie a mrazenie, o svoje rady sa totiž podelil známy šéfkuchár.
Skladovanie húb je zaručenou metódou na udržanie čerstvosti, ale aj vynikajúcej chuti.
Exkluzívny recept na delikátne nakladané huby z portálu smakosze.
Ako pripraviť huby v pohári?
Tomasz Stzrelczyk ako uznávaný poľský šéfkuchár a autor niekoľkých kulinárskych kníh sa o svoje kulinárske rady delí už roky.
Robí to nielen vo svojich bestselleroch, ale aj na svojom Youtube kanáli.
Práve tam sme našli jeho spôsob skladovania húb.

O svoj patent sa s nami veľmi rád podelil.
Metóda je to geniálna a ako šéfkuchár garantuje, že huby ešte nikdy neboli také chutné.
Na záver treba ešte spomenúť, že Strzelczyk je náruživý hubár, takže mu v tejto metóde môžete dôverovať.

Huby v marináde len z pár ingrediencií
Predtým, ako sa naučíte metódu skladovania húb, musíte zistiť, aké prísady sú potrebné.
Okrem húb budete potrebovať aj ďalšie suroviny.
Sú potrebné, pretože práve tie použijete na prípravu nálevu, ktorý udrží huby čerstvé a dodá im jedinečnú chuť.

Ingrediencie nájdete v zozname nižšie, len nezabudnite nevynechať ani jednu z nich.
Na prípravu nakladaných húb potrebujeme:
2,5 očistených húb

2,5 l vody
2 PL octu
5 PL soli
6 bobkových listov
6 litrových pohárov
12 zrniek nového korenia
Postup:
Do hrnca nalejeme vodu a pridáme soľ. Nalejeme ocot a miešame, kým sa soľ nerozpustí.
Potom zmes privedieme do varu.

Medzitým pripravíme poháre: najprv ich vysterilizujeme a potom pridáme bobkový list a dve zrnká nového korenia.
Do pohárov vložíme až po okraj huby.
Keď zálievka vrie, nalejeme ju do pohárov.

Poháre pevne uzavrieme a potom ich položíme na plech vystlaný vlhkou utierkou.
Plech s pohármi vložíme do studenej rúry.
Teplotu nastavíme na 115°C a pasterizujeme 40 minút od chvíle, keď sa huby rozvaria v pohároch.

Po uplynutí doby poháre vyberieme a otočíme hore dnom.
Vychladnuté poháre otočíme a uložíme na chladné miesto.
Takto skladované huby možno použiť predovšetkým na prípravu polievok a omáčok.

Prajeme vám dobrú chuť!




















