Chcete si doma pripraviť profesionálny dezert, ale nemáte veľa času? Míša rezy sú ideálnym riešením.
S naším jednoduchým receptom si ich pripravíte rýchlo a jednoducho, a výsledok bude vyzerať ako z cukrárne.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajíčok
100 g kryštálového cukru
50 g holandského kakaa
Na krém:
250 g jemného tvarohu z vaničky
1 vanilkový cukor
200 ml smotany na šľahanie
Na vrch:
kakao
čokoládová poleva
Postup:
Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. Do misy dáme všetky žĺtka, pridáme cukor a šľaháme mixérom, až kým nezískame svetlú nadýchanú penu.
Môže to byť 5 až 8 minút, neurýchľujte to. Korpus bude potom ešte nadýchanejší.
Z bielkov ušľaháme sneh. Holandské kakao preosejeme, aby bolo jemnučké.
Do vyšľahanej žĺtkovej peny pridávame na striedačku trochu kakaa a snehu. Po lyžiciach a jemne pomocou varešky alebo stierky premiešavame.
Miešame opatrne, aby cesto nespadlo, aby sa udržalo nadýchané.
Plech vyložíme papierom na pečenie a potrime ho olejom, aby sa cesto neprilepilo.
Cesto vylejeme na plech, opatrne rozotrime, zarovnáme a dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
Pečieme 8 minút, to úplne stačí.
Zatiaľ si pripravte tvarohový krém.
Do misy dáme tvaroh, vanilkový cukor a vyšľaháme do hladka. Potom do krému postupne prilievame smotanu a šľaháme.
Čiže nevyšľaháme si ju samostatne, ale priamo lejeme k tvarohu a postupne šľaháme, až kým nám nevznikne akurátne hustý krém.
Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom obrátime a dáme dolu papier na pečenie.
Korpus prekrojíme na polovicu.
Jednu polovicu natrite pripraveným krémom, pekne rozotrite a na to uložte druhú polovicu korpusu.
Posypeme kakaom alebo potrieme čokoládovou polevou a preložíme do chladničky vychladiť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)