Populárne MIŠKOVE rezy: Recept, ktorý sa zapísal do histórie!

Chcete si doma pripraviť profesionálny dezert, ale nemáte veľa času? Míša rezy sú ideálnym riešením.

 

 

S naším jednoduchým receptom si ich pripravíte rýchlo a jednoducho, a výsledok bude vyzerať ako z cukrárne.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajíčok

100 g kryštálového cukru

50 g holandského kakaa

Na krém:

250 g jemného tvarohu z vaničky

1 vanilkový cukor

200 ml smotany na šľahanie

Na vrch: 

 

 

kakao

čokoládová poleva

Postup:

Najskôr oddelíme žĺtka od bielkov. Do misy dáme všetky žĺtka, pridáme cukor a šľaháme mixérom, až kým nezískame svetlú nadýchanú penu.

 

 

Môže to byť 5 až 8 minút, neurýchľujte to. Korpus bude potom ešte nadýchanejší.

Z bielkov ušľaháme sneh. Holandské kakao preosejeme, aby bolo jemnučké.

Do vyšľahanej žĺtkovej peny pridávame na striedačku trochu kakaa a snehu. Po lyžiciach a jemne pomocou varešky alebo stierky premiešavame.

Miešame opatrne, aby cesto nespadlo, aby sa udržalo nadýchané.

Plech vyložíme papierom na pečenie a potrime ho olejom, aby sa cesto neprilepilo.

 

 

Cesto vylejeme na plech, opatrne rozotrime, zarovnáme a dajte do rúry vyhriatej na 200 stupňov Celzia.

Pečieme 8 minút, to úplne stačí.

Zatiaľ si pripravte tvarohový krém.

Do misy dáme tvaroh, vanilkový cukor a vyšľaháme do hladka. Potom do krému postupne prilievame smotanu a šľaháme.

Čiže nevyšľaháme si ju samostatne, ale priamo lejeme k tvarohu a postupne šľaháme, až kým nám nevznikne akurátne hustý krém.

 

 

Upečený korpus vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Potom obrátime a dáme dolu papier na pečenie.

Korpus prekrojíme na polovicu.

Jednu polovicu natrite pripraveným krémom, pekne rozotrite a na to uložte druhú polovicu korpusu.

Posypeme kakaom alebo potrieme čokoládovou polevou a preložíme do chladničky vychladiť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes