Bravčové plátky na cesnaku, slaninke a horčici: Recept na nesmierne dobrý obed za minútku!

Nemáte veľa času v kuchyni, ale chcete pripraviť chutné jedlo? Tento recept na bravčové karé je presne pre vás.

Hľadáte recept na chutný a zároveň jednoduchý obed alebo večeru? Vyskúšajte bravčové karé na cesnaku, horčici a slaninke.

 

 

Táto kombinácia chutí navyše rýchla príprava  vás určite nesklame!

Potrebujeme:

4 plátky bravčové mäso (karé)

4 lyžice horčica

1 lyžice kečupu

4 guľôčky nové korenie celé

1 cibuľa

5 plátkov údená slanina

 

 

soľ

mletá paprika

mleté čierne korenie

1 vetvička rozmarín

1 hrsť hladká múka na obaľovanie

2 lyžice bravčová masť

3 cesnakové strúčiky

300 ml vývar alebo voda

Príloha:

Ryža

Zemiaky

Cestoviny

Postup:

Mäso si očistíme a nakrájame na plátky.

 

 

Slaninu pokrájame na malé kocky, cibuľu, cesnak na drobno.

Každý plátok mäsa po jednej strane osolíme,okoreníme podľa seba.

Po druhej strane potrieme horčicou a kečupom. Zľahka obalíme v hladkej múke.

 

 

Slaninu na masti opražíme do zlatista pridáme najprv cibuľu neskôr cesnak, aby nám nezhorkol.

Orestujeme do sklovita pridáme pripravené mäso, ktoré opečieme z oboch strán.

Mäso vyberieme do výpeku pridáme červenú sladkú papriku, rozmarín, celé nové korenie, zalejeme vývarom alebo teplou vodou.

 

 

Mäso vratime do misy pod pokrievkou dusíme do mäkka 35-40 minút.

Udusene mäso vyberieme tiež celé korenie, rozmarín.

Omáčku rozmixujeme mixérom.

 

 

Podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes