Hľadáte recept na chutný a zároveň jednoduchý obed alebo večeru? Vyskúšajte bravčové karé na cesnaku, horčici a slaninke.
Táto kombinácia chutí navyše rýchla príprava vás určite nesklame!
Potrebujeme:
4 plátky bravčové mäso (karé)
4 lyžice horčica
1 lyžice kečupu
4 guľôčky nové korenie celé
1 cibuľa
5 plátkov údená slanina
soľ
mletá paprika
mleté čierne korenie
1 vetvička rozmarín
1 hrsť hladká múka na obaľovanie
2 lyžice bravčová masť
3 cesnakové strúčiky
300 ml vývar alebo voda
Príloha:
Ryža
Zemiaky
Cestoviny
Postup:
Mäso si očistíme a nakrájame na plátky.
Slaninu pokrájame na malé kocky, cibuľu, cesnak na drobno.
Každý plátok mäsa po jednej strane osolíme,okoreníme podľa seba.
Po druhej strane potrieme horčicou a kečupom. Zľahka obalíme v hladkej múke.
Slaninu na masti opražíme do zlatista pridáme najprv cibuľu neskôr cesnak, aby nám nezhorkol.
Orestujeme do sklovita pridáme pripravené mäso, ktoré opečieme z oboch strán.
Mäso vyberieme do výpeku pridáme červenú sladkú papriku, rozmarín, celé nové korenie, zalejeme vývarom alebo teplou vodou.
Mäso vratime do misy pod pokrievkou dusíme do mäkka 35-40 minút.
Udusene mäso vyberieme tiež celé korenie, rozmarín.
Omáčku rozmixujeme mixérom.
Podávame s ryžou, cestovinou alebo zemiakmi.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)