Neprekonateľný krém z ľadových kaštanov (karamelový): Ten najúžasnejší do veterníkov, tort aj studených pohárov!

Chcete ohromiť svojich blízkych? Vyskúšajte krém z ľadových kaštanov!

Pamätáte si na chuť detstva? Na tie neodolateľné torty a poctivé krémy, ktoré nám pripravovali naše babičky?

 

 

Jednou z takýchto nezabudnuteľných pochúťok bol krém z ľadových kaštanov.

Jeho jemná, karamelová chuť a krémová konzistencia nás dodnes dokážu očariť. Poďme si spolu pripomenúť, ako si tento lahodný krém pripraviť doma.

Tento krém je vynikajúci na torty a neprekonateľný do veterníkov aj do vianočného pečiva. Fantastická pochúťka, recept od Lucky!

Na krém potrebujeme:

 

 

tri  šľahačkové smotany (250g, 33%)

tri kusy tyčinky ľadových kaštanov (prípadne dve biele čokolády)

Postup:

Tento krem si môžete pripraviť aj s bielou čokoládou alebo inými obľúbenými tyčinkami.

Na tri smotany potrebujete 2 biele čokolády.

 

 

Smotany si dáme do hrnca a dáme variť na plameň.

Už  počas zohrievania pridáme nalámané ľadové gaštany (alebo čokoládu) a necháme prevariť, za stáleho miešania.

Potom hmotu necháme do druhého dňa v chladničke – minimálne odporúčam 12 hodín.

Na druhý deň vyšľaháme dotuha. Používame do tort, veterníkov, zákuskov a podobne.

Krém je naozaj výborný.

Ako vylepšiť krém z ľadových kaštanov a kam ho využiť?

 

 

Krém z ľadových kaštanov je sám o sebe lahôdkou, no vždy je priestor na jeho vylepšenie a nové kombinácie. Tu je niekoľko tipov, ako ho môžete ozvláštniť a do akých dezertov ho využiť.

Ako vylepšiť chuť krému?

Pridajte trochu alkoholu: Lyžička rumu, brandy alebo Amaretta dodá krému hĺbku a komplexnosť.

Vmiešajte korenie: Štipka kardamónu, škorice alebo muškátového orecha dodá krému vianočnú atmosféru.

 

 

Obohaťte ho o iné orechy: Okrem ľadových kaštanov môžete pridať nasekané vlašské orechy, mandle alebo lieskové orechy.

Skombinujte ho s inými príchuťami: Vynikajúco sa hodí k vanilke, čokoláde, káve alebo citrusovým plodom.

Pridajte ovocie: Čerstvé alebo sušené ovocie, ako napríklad maliny, čučoriedky alebo figy, dodajú krému sviežosť.

Do akých dezertov sa hodí krém z ľadových kaštanov?

 

 

Torty: Je ideálny ako plnka do tort, či už klasických alebo moderných. Skvele sa kombinuje s piškótami, korpusom z orechov alebo s čokoládovým základom.

Veterníky: Naplnené krémom z ľadových kaštanov sú neodolateľnou klasikou.

Zákusky: Môžete ho použiť ako náplň do košíčkov, muffinov alebo rezov.

Sladké poháre: Vrstvite ho s ovocím, piškótami alebo inými krémami a vytvorte tak chutné dezerty do pohárov.

Zmrzlina: Pridajte ho do domácej zmrzliny pre bohatú a krémovú chuť.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes