Všetci chcú recept na tieto ORECHOVÉ koláčiky: Rýchle a krehučké, pečiem ich celý týždeň!

Všetci sú v nemom úžase: Jednoduchý recept na maškrtu pripravenú za pár minút!

Fantastické krehké pečivo plnené makom, orechmi, hrozienkami a čokoládou, ktorá vám bude rozváňať po celom dome.

Príprava tejto lahôdky je skutočne jednoduchá, takže je zvládne aj úplný začiatočník.

 

 

Exkluzívny recept na jemné makové rolky z youtube kanála Natasha Shakinko.

Ako pripraviť rýchle a krehučké orechové koláčiky?

Potrebujeme:

Na cesto:

120 g prírodného jogurtu

 

 

1 vajce

100 g masla

260 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

štipku soli

Na plnku:

50 g hrozienok

50 g čokolády

60 g kryštálového cukru

40 g orechov

15 g maku

1 bielok

Postup:

V malej miske zmiešame vajce s jogurtom. Do samostatnej misky nasypeme múku.

Pridáme prášok do pečiva a soľ.

 

 

Všetky suroviny zmiešame.

Pridáme maslo a rukami premiešame, kým sa nevytvorí drobivé cesto.

Potom pridáme jogurt s vajcom a lyžicou premiešame. Rukou vymiesime hladké cesto.

Cesto vložíme do vrecka a dáme na 20 minút do chladničky.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik s hrúbkou približne 4 mm.

 

 

Celé cesto potrieme bielkom.

Posypeme cukrom. Postupne nanesieme nasekané orechy a mak.

Potom cesto posypeme nasekanou čokoládou a hrozienkami.

Cesto opatrne zrolujeme.

Zľahka valčekom povaľkáme, aby bola rolka plochejšia.

 

 

Nakoniec cesto nakrájame zúbkovaným krájačom na pásiky široké nie viac ako 3 cm.

Potrieme žĺtkom.

Pomocou špajdle na povrchu cesta vytvoríme pásiky.

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme v predhriatej rúre cca 15-20 minút pri teplote 180°C.

Po upečení posypeme maškrtu práškovým cukrom.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes