Fantastické krehké pečivo plnené makom, orechmi, hrozienkami a čokoládou, ktorá vám bude rozváňať po celom dome.
Príprava tejto lahôdky je skutočne jednoduchá, takže je zvládne aj úplný začiatočník.

Exkluzívny recept na jemné makové rolky z youtube kanála Natasha Shakinko.
Ako pripraviť rýchle a krehučké orechové koláčiky?
Potrebujeme:
Na cesto:
120 g prírodného jogurtu

1 vajce
100 g masla
260 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
Na plnku:
50 g hrozienok
50 g čokolády

60 g kryštálového cukru
40 g orechov
15 g maku
1 bielok
Postup:
V malej miske zmiešame vajce s jogurtom. Do samostatnej misky nasypeme múku.
Pridáme prášok do pečiva a soľ.

Všetky suroviny zmiešame.
Pridáme maslo a rukami premiešame, kým sa nevytvorí drobivé cesto.
Potom pridáme jogurt s vajcom a lyžicou premiešame. Rukou vymiesime hladké cesto.
Cesto vložíme do vrecka a dáme na 20 minút do chladničky.
Vychladnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik s hrúbkou približne 4 mm.

Celé cesto potrieme bielkom.
Posypeme cukrom. Postupne nanesieme nasekané orechy a mak.
Potom cesto posypeme nasekanou čokoládou a hrozienkami.
Cesto opatrne zrolujeme.
Zľahka valčekom povaľkáme, aby bola rolka plochejšia.

Nakoniec cesto nakrájame zúbkovaným krájačom na pásiky široké nie viac ako 3 cm.
Potrieme žĺtkom.
Pomocou špajdle na povrchu cesta vytvoríme pásiky.
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme v predhriatej rúre cca 15-20 minút pri teplote 180°C.
Po upečení posypeme maškrtu práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:


















