Máte radi dezerty s vôňou kávy? Ak áno, potom určite skúste tento recept z domácej kuchárky.
Tento koláčik je určený na menší plech, ak chcete piecť na väčšom plechu, jednoducho zdvojnásobte množstvo ingrediencií.
Recept je naozaj vynikajúci a zvládne ho aj úplný začiatočník.
Potrebujeme:
2 vajcia
1 hrnček polohrubej múky
1/2 hrnčeka kr.cukor
1/2 hrnčeka maslo roztopené alebo olej
1 hrnček mlieko
2 pol . lyžice instatnej kávy
1 pol. lyžica kakao
1 prášok do pečiva
Krém:
1 čokoláda na varenie
2 kyslé smotany (ak chcete, môžete použiť aj 3 kusy, krému budete ať viac)
Poleva:
Čoláda na varenie
Cera
Ďalej:
Kyselkavý džem
Ja odporúčam malinový alebo ríbezľový
Postup:
Zvlášť si oddelíme tekuté a sypké prísady.
V jednej miske teda zmiešame všetky tekuté prísady – vajíčka, roztopené maslo a mlieko.
V druhej miske si zmiešame sypké prísady a dobre premiešame.
Obe hmtoy zmiešame tak, aby nám vzniklo jedno hladké cesto.
Cesto vylejeme na malý plech, ktorý sme si vymastili a vysypali múkou.
Koláč pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 25 minút.
Čas pečenia ale samozrejme závisí od konkrétnej rúry.
Pripravenosť cesta otestujeme špáradlom.
Koláč potrieme kyselkavým džemom.
Pripravíme si jednoduchý krém:
V miske si zmiešame roztopenú čokoládu s kyslou smotanou.
Krém natrieme na povrch koláča.
Takto necháme koláč stuhnúť v chladničke.
Nakoniecuž pripravíme len polevu:
Potom len polejeme čokoládou polevou, ktorú pripravíte podľa svojich preferencií.
Ja používam klasickú várovú čokoládu a tuk Cera, alebo olej.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)