Rafinovaný dezert s vrstvami nadýchaného cesta, krému a orechovej plnky.

Dokonalá pochúťka, ktorej podľahnú malí aj veľkí.
Originálny recept na dokonalý čokoládový dezert z youtube kanála Margarita Family Cooking Show.
Ako pripraviť koláč „Arabská noc“?
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
150 g kryštálového cukru
4 PL medu
8 g vanilkového cukru

100 g rastlinného oleja
8 g prášku do pečiva
250 g hladkej múky
60 g kakaa
Na plnku:
150 g datlí

1 plát cesta
150 g vlašských orechov
4 PL čokoládového Baileys
2 PL vareného kondenzovaného mlieka
100 g
Na krém:
250 g masla

1 balenie vareného kondenzovaného mlieka
vanilkovú esenciu
čokoládový Baileys (ak nechceme alkohol, zmiešame mlieko s kakaom)
Na polevu:
100 g mliečnej čokolády
trochu mlieka
Postup:
Do nádoby od kuchynského robota rozbijeme vajcia. Pridáme cukor a vyšľaháme.
Ďalej pridáme med, vanilkový cukor, roztopené maslo a dobre vyšľaháme.

Potom pridáme múku, prášok do pečiva, kakao a mierne šľaháme.
Tretinu cesta nanesieme na plech (25 x 35 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Cesto pečieme 5-8 minút pri teplote 200°C.
Rovnakým spôsobom upečieme aj zvyšné dve cestá. Do samostatnej misky podrvíme jeden plát cesta.
Pridáme nakrájané datle a pomleté orechy.

Potom pridáme Baileys a zamiešame. Do zmesi pridáme kondenzované mlieko, dobre premiešame a necháme odležať.
Medzitým pripravíme krém: v miske vyšľaháme maslo.
Postupne po lyžiciach pridáme kondenzované mlieko a šľaháme.
Potom pridáme vanilkovú esenciu, Baileys a vyšľaháme. Krém nanesieme na plát cesta.

Na krém opatrne rozložíme plnku. Pridáme ďalšiu vrstvu krému a preložíme cestom.
Vrch potrieme poslednou vrstvou krému.
V rajnici roztopíme čokoládu s trochou mlieka.
Polevu rozotrieme na vrch dezertu a necháme stuhnúť.
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















