Jednoduchý koláč za pár minút! Každý hľadá tento recept! Jednoduchý a lahodný!

Nenáročný recept na delikátny ovocný dezert.

Tento lahodný krémový dezert s broskyňami budete pripravovať každý deň.

Túto pochúťku môžete servírovať pri akejkoľvek príležitosti, či už ako chutné pohostenie pre priateľov alebo najbližšiu rodinu.

 

 

Nenáročný recept na delikátny ovocný dezert z youtube kanála Delicious with Rika Kienera.

Potrebujeme:

(šálka 250 ml)

2 vajcia

80 g kryštálového cukru (2/5 šálky)

1 balenie vanilkového cukru (2 ČL)

80 g rastlinného oleja (2/5 šálky)

140 g hladkej múky (1 šálka)

2 ČL prášku do pečiva

 

 

480 g konzervovaných broskýň alebo marhúľ

300 ml mlieka (1 a 1/4 šálky)

250 ml smotany na šľahanie

2 balenia Paradies Creme Vanilla (smotanový prášok)

bielu čokoládu

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme cukor a vanilkový cukor.

Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.

 

 

Počas šľahania pridáme olej.

Pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľaháme.

Cesto prelejeme do formy na pečenie (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie:

Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C. Pečieme 15-20 minút (horný/spodný ohrev).

Do misky cez sitko precedíme šťavu z broskýň.

 

 

Broskyne vysušíme pomocou papierovej utierky a nakrájame na kocky.

Upečené cesto vyberieme z formy a odstránime papier.

Potom cesto vrátime späť do formy.

Cesto polejeme šťavou z broskýň. Do hlbokej misky nalejeme mlieko.

Pridáme smotanu a smotanový prášok.

 

 

Mixérom šľaháme tri minúty.

Do krému pridáme broskyne a zamiešame.

Potom broskyňový krém nanesieme na cesto a rozotrieme po celej ploche.

Vrch dezertu posypeme nastrúhanou čokoládou.

Vložíme na dve hodiny do chladničky (najlepšie na noc).

Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes