Tento lahodný krémový dezert s broskyňami budete pripravovať každý deň.
Túto pochúťku môžete servírovať pri akejkoľvek príležitosti, či už ako chutné pohostenie pre priateľov alebo najbližšiu rodinu.

Nenáročný recept na delikátny ovocný dezert z youtube kanála Delicious with Rika Kienera.
Potrebujeme:
(šálka 250 ml)
2 vajcia
80 g kryštálového cukru (2/5 šálky)
1 balenie vanilkového cukru (2 ČL)
80 g rastlinného oleja (2/5 šálky)
140 g hladkej múky (1 šálka)
2 ČL prášku do pečiva

480 g konzervovaných broskýň alebo marhúľ
300 ml mlieka (1 a 1/4 šálky)
250 ml smotany na šľahanie
2 balenia Paradies Creme Vanilla (smotanový prášok)
bielu čokoládu
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia. Pridáme cukor a vanilkový cukor.
Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.

Počas šľahania pridáme olej.
Pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľaháme.
Cesto prelejeme do formy na pečenie (18 x 28 cm) vystlanej papierom na pečenie:
Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C. Pečieme 15-20 minút (horný/spodný ohrev).
Do misky cez sitko precedíme šťavu z broskýň.

Broskyne vysušíme pomocou papierovej utierky a nakrájame na kocky.
Upečené cesto vyberieme z formy a odstránime papier.
Potom cesto vrátime späť do formy.
Cesto polejeme šťavou z broskýň. Do hlbokej misky nalejeme mlieko.
Pridáme smotanu a smotanový prášok.

Mixérom šľaháme tri minúty.
Do krému pridáme broskyne a zamiešame.
Potom broskyňový krém nanesieme na cesto a rozotrieme po celej ploche.
Vrch dezertu posypeme nastrúhanou čokoládou.
Vložíme na dve hodiny do chladničky (najlepšie na noc).
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU




















