Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné.
Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.
Potrebujeme:
Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice
Kyslá smotana – 2 lyžice
Majonéza – 2 lyžice
Horčica – 1 polievková lyžica
Cesnak – 2 strúčiky
Tvrdý syr – 150 g
Mleté čierne korenie
Soľ
Príloha (voliteľné):
Zemiaky – varené, pečené, smažené
Ryža
Cestoviny
Šalát z čerstvej zeleniny
Pečivo
Postup:
Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme.
Ak chcete jedlo obzvláštniť, môžete zvoliť exotciké aromatické koreniny, úplne však stačí použiť len soľ a čierne mleté korenie.
Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.
Môžeme potom opäť osoliť.
Mäso uložíme na plech vyložený papierom.
V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.
Zmes natrieme každý kúsok mäsa.
Posypeme strúhaným syrom.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.
Rezne môžete pripraviť s prílohou podľa chuti, ak nemáte čas na prípravu teplej prílohy, vynikajúco sa k rezňom hodí aj čerstvý chlebík, prípadne šalát z čerstvej zeleniny.
Tip redakcie:
Ak chcete, aby bolo mäsko jemnejšie, odporúčame ho aspoň hodinu pred prípravou marinovať. Stačí pokvapkať trochou oleja, osoliť a okoreniť.
Hotové rezne tiež odporúčame posypať čerstvými bylinkami – napríklad petržlenovou vňaťou, rozmarínom alebo jarnou cibuľkou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)