Rezne už neobaľujem, toto je stokrát lepšie: Stačí dať na plech, potrieť cesnakovou zmesou a máte najchutnejší obed pod slnkom!

Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.

Vynikajúci tip, ako pripraviť bravčové mäso bez vyprážania a predsa šťavnaté a veľmi chutné.

 

 

Žiadne obaľovanie ani dlhá príprava a výsledok je naozaj vynikajúci.

Potrebujeme:

Bravčové mäso (je možné použiť akékoľvek mäso – ja som použila karé) – 1 kg

Paradajková omáčka alebo pretlak – 3 lyžice

Kyslá smotana – 2 lyžice

Majonéza – 2 lyžice

Horčica – 1 polievková lyžica

Cesnak – 2 strúčiky

Tvrdý syr – 150 g

Mleté čierne korenie

Soľ

Príloha (voliteľné):

 

 

Zemiaky – varené, pečené, smažené

Ryža

Cestoviny

Šalát z čerstvej zeleniny

Pečivo

Postup:

Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na plátky. Osolíme, okoreníme.

 

 

Ak chcete jedlo obzvláštniť, môžete zvoliť exotciké aromatické koreniny, úplne však stačí použiť len soľ a čierne mleté korenie.

Zmiešame s paradajkou omáčkou alebo pretlakom a dáme marinovať do chladničky – na niekoľko hodín, ideálne na celú noc.

Môžeme potom opäť osoliť.

 

 

Mäso uložíme na plech vyložený papierom.

V miske zmiešame pretlačený cesnak s kyslou, smotanou, horčicou a majonézou.

Zmes natrieme každý kúsok mäsa.

 

 

Posypeme strúhaným syrom.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Rezne môžete pripraviť s prílohou podľa chuti, ak nemáte čas na prípravu teplej prílohy, vynikajúco sa k rezňom hodí aj čerstvý chlebík, prípadne šalát z čerstvej zeleniny.

Tip redakcie:

 

 

Ak chcete, aby bolo mäsko jemnejšie, odporúčame ho aspoň hodinu pred prípravou marinovať. Stačí pokvapkať trochou oleja, osoliť a okoreniť.

Hotové rezne tiež odporúčame posypať čerstvými bylinkami – napríklad petržlenovou vňaťou, rozmarínom alebo jarnou cibuľkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes