Konečne fantastický recept na palacinky, ktoré sa nikdy nepripália: Pridajte do cesta túto prísadu – rozdiel spoznáte hneď!

Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné.

Dlho som hľadala recept na najlepšie palacinkové cesto, ktoré je nadýchané, jemné, ale zároveň sa nelepí a je vláčne.

 

 

A konečne som ho našla. Najlepšie palacinky bez lepenia a sú fantasticky chutné.

Ja cukor do cesta nedávam, ale môžete pridať podľa chuti, dajú sa robiť aj na slano. A aké je tajomstvo?

Dodržať pomer 3:2:1 a pridať do cesta vodu!

Potrebujeme:

3 dcl mlieka

2 dcl vody

1 dcl oleja

2 vajcia

20 dkg hladkej múky

Štipka soli

Voliteľné cukor

Postup:

Všetky prísady si rozmiešame na hladké cestíčko.

 

 

Panvicu zľahka potrieme len pri prvej palacinke, ostatné už pečieme na sucho.

Panvica musí byť vždy dobre rozohriata.

Palacinky sú výborné, jemné, nadýchané a nelepia sa.

Triky a tipy pre dokonalé palacinky

 

 

Palacinky sú obľúbenou pochúťkou veľkých i malých. Aby ste si ich mohli vychutnať v tej najlepšej forme, prinášame vám niekoľko trikov a tipov, ktoré vám uľahčia ich prípravu a zabezpečia, že vaše palacinky budú vždy nadýchané, jemné a chutné.

Tajomstvá dokonalého cesta

Dodržujte správny pomer medzi múkou, mliekom a vajcami. Ak bude cesta príliš hustá, palacinky budú tvrdé, ak príliš riedke, budú sa trhať.

Nechajte cesto odstáť aspoň 15 minút, aby sa múka dobre spojila s ostatnými surovinami a cesto bolo hladké.

 

 

Na šľahanie cesta použite radšej metličku ako šľahač. Do cesta sa tak dostane viac vzduchu a palacinky budú nadýchané.

Používajte mlieko izbovej teploty. Teplé mlieko môže spôsobiť, že sa vajcia zrazí a cesto nebude hladké.

Štipka soli zvýrazní chuť palaciniek a zabráni tomu, aby boli príliš sladké.

Pečenie palaciniek

Panvicu dobre rozohrejte a pred každým pečením ju potrite tenkou vrstvou oleja alebo masla.

 

 

Nalievajte na panvicu len toľko cesta, aby ste mohli ľahko rozotrieť a otočiť palacinku.

Palacinku otočte, až keď budú okraje pekne zlaté a stred bude spevnený.

Upečené palacinky ukladajte na teplý tanier alebo do vyhriatej rúry, aby zostali teplé.

Tipy pre rôzne druhy palaciniek

 

 

Sladké palacinky: Pridajte do cesta trochu cukru alebo vanilkového cukru. Podávajte s ovocím, džemom, čokoládou alebo šľahačkou.

Slané palacinky: Namiesto cukru pridajte do cesta soľ a korenie. Podávajte s údeným lososom, syrom, zeleninou alebo šunkou.

Tenké palacinky: Použite menej múky a viac mlieka.

Hrubšie palacinky: Pridajte do cesta trochu viac múky.

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes