Kto by nemiloval domáce parížske rožky? My pre vás máme ten najlepší recept, s ktorým sa výsledné dielo vždy perfektne vydarí.
Tento sladký pokrm, ktorý nás vracia do čias bezstarostného detstva, má však oveľa dlhšiu históriu, než by sme si mysleli.
Aj keď ich názov evokuje francúzsku eleganciu, ich pôvod siaha až do Rakúska-Uhorska.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Práve z tejto oblasti sa tento recept rozšíril po celej Európe a stal sa obľúbeným dezertom mnohých generácií.
Potrebujeme:
Cesto:
1 ks vajec
100 g práškový cukr
100 g vlašských orechov
1 PL hladká múka
Krém:
1 ks vajec
40 g kr. cukor
10 g kakao
80 g maslo
Poleva:
100 g čokolády
1 PL olej
Postup:
Všetky suroviny na cesto vymiešame mixérom na jednotnú hmotu, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka.
Na pripravený plech s papierom na pečenie striekame rožteky.
Rohlíčky upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov dozlatista.
Pečenie trvá asi 10 minút, rožteky kontrolujeme, každá rúra pečie inak.
Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao a ešte krátko šľaháme.
Hmotu odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
Maslo vymiešame do peny a pridáme aj mierne vychladnutú kakaovú hmotu.
Následne krém dáme do cukrárskeho vrecka a odložíme na 20 minút do chladničky.
Krém striekame na vychladnuté rohlíčky a dáme ich poriadne schladiť.
Až keď je krém poriadne tuhý, máčame v poleve (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s lyžicou oleja).
Prajeme vám dobrú chuť! :-)