Voňavý jablkový koláč s lahodným krémom ako výborná voľba k poobednému čaju či káve.

Ovocná maškrta, po ktorej si oblížete všetky prsty.
Výnimočný recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Ricette dolce facili e veloci.
Ako pripraviť taliansky jablkový koláč?
Potrebujeme:
2 vajcia
štipku soli

130 g kryštálového cukru
vanilkovú príchuť
80 ml rastlinného oleja
80 ml mlieka
230 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
200 g smotanového syra
1 malé vajce

10 g kryštálového cukru
20 g kukuričného škrobu
vanilkovú príchuť
1 jablko
Postup:
Do misky pridáme vajcia. Pridáme štipku soli a cukor.
Potom pridáme vanilkovú esenciu a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme olej a mlieko.
Potom do zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľaháme.
Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr a vajce.
Pridáme cukor, škrob a vanilkovú esenciu.
Metličkou vymiešame krém.

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a v pásikoch nanesieme na cesto.
Jablko nakrájame na tenké plátky.
V radoch pod seba poukladáme na cesto.

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme 40 minút.
Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















