Toto je najobľúbenejší jablkový koláč v TALIANSKU: Budete ho chcieť na stole každý deň!

Tak výborný, že ho budete prirpavovať každý deň!

Voňavý jablkový koláč s lahodným krémom ako výborná voľba k poobednému čaju či káve.

 

 

Ovocná maškrta, po ktorej si oblížete všetky prsty.

Výnimočný recept na jemný jablkový koláč z youtube kanála Ricette dolce facili e veloci.

Ako pripraviť taliansky jablkový koláč?

Potrebujeme:

2 vajcia

štipku soli

 

 

130 g kryštálového cukru

vanilkovú príchuť

80 ml rastlinného oleja

80 ml mlieka

230 g hladkej múky

10 g prášku do pečiva

200 g smotanového syra

1 malé vajce

 

 

10 g kryštálového cukru

20 g kukuričného škrobu

vanilkovú príchuť

1 jablko

Postup:

Do misky pridáme vajcia. Pridáme štipku soli a cukor.

Potom pridáme vanilkovú esenciu a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme olej a mlieko.

Potom do zmesi pridáme múku, prášok do pečiva a vyšľaháme.

Cesto nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Do samostatnej misky pridáme smotanový syr a vajce.

Pridáme cukor, škrob a vanilkovú esenciu.

Metličkou vymiešame krém.

 

 

Krém vložíme do cukrárskeho vrecka a v pásikoch nanesieme na cesto.

Jablko nakrájame na tenké plátky.

V radoch pod seba poukladáme na cesto.

 

 

Formu vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme 40 minút.

Po upečení necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes