Ako premeniť tvrdú a studenú ryžu na čerstvú a mäkkú? Musíte poznať tento KUCHÁRSKY trik!

Zvyšky ryže z predchádzajúceho dňa nevyhadzujte. Vďaka tomuto triku bude chutiť ako čerstvo uvarená!

Zvyšky ryže z predchádzajúceho dňa môžu byť skvelým základom pre množstvo chutných jedál.

Namiesto toho, aby ste ich vyhodili, môžete ich využiť na prípravu rôznych pokrmov, ktoré sú nielen jednoduché, ale aj veľmi chutné.

Navyše, vďaka tomuto triku bude ryža chutiť ako čerstvo uvarená.

Ako premeniť studenú a tvrdú ryžu na opäť čerstvú?

 

 

Postupujte podľa týchto tipov a návodu z YouTube kanála Crazy4veggie.

Ak chcete obnoviť zvyšky ryže, môžete ju jednoducho prevariť vo vode.

 

 

Vložte ryžu do hrnca s dostatočným množstvom vody a priveďte ju k varu.

Nechajte ju variť 2-3 minúty, aby sa ryža zohriala a získala späť svoju čerstvú textúru.

 

 

Po prevarení vodu sceďte a ryžu podávajte.

Tento jednoduchý trik pomáha zachovať chuť a konzistenciu ryže bez nutnosti ďalších prísad.

 

 

Využitie zvyškov ryže

Ak vám ostala ryža z predchádzajúceho dňa, môžete ju využiť aj na prípravu ďalších pokrmov.

Tu je 5 tipov, ako využiť zvyšky ryže z predchádzajúceho dňa…

 

 

Smažená ryža

Zvyšky ryže môžete rýchlo orestovať so zeleninou, vajcami a korením na chutné jedlo.

 

 

Ryžové placky

Zmiešajte ryžu s múkou a vajcom a vytvorte placky, ktoré môžete opiecť.

Ryžový nákyp

 

 

Kombinujte ryžu so syrom, zeleninou a korením a upečte v rúre slaný nákyp.

Obľúbená je aj sladká verzia s ovocím.

 

 

Môžete si pripraviť aj mliečnu ryžu.

Polievky a omáčky

 

 

Pridajte ryžu do polievok alebo omáčok na zahustenie.

Ryžové šaláty

 

 

Miešajte ryžu so zeleninou, bylinkami a dresingom pre osviežujúci šalát.

Tieto tipy vám pomôžu znížiť odpad a vychutnať si jedlo aj nasledujúci deň. 

Viac sa dozviete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes