Pripravte si doma nadýchané langoše plnené zemiakovou zmesou.
Tento recept mám od mojej babky a odkedy som ho vyskúšal prvýkrát, pripravujem ho pravidelne.

Netradičný recept na slané koláče so zemiakovou plnkou z youtube kanála Culinary pleasures.
Ako pripraviť cesto na langoše z majonézy a vriacej vody?
Potrebujeme:
400 ml vody
5 PL majonézy
6-7 pohárov hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny

1 ČL soli
1 PL rastlinného oleja
500 g uvarených zemiakov
1 ČL soli
2 cibule
1/2 pohára mlieka
Postup:
Do rozohriatej hlbokej panvice nalejeme vodu.
Na miernom ohni vymiešame do hladka. Majonézovú zmes prelejeme do misky.

Do zmesi cez sitko preosejeme múku.
Pridáme sódu a soľ. Rukou premiešame a vymiesime hladké cesto.
Cesto v miske prikryjeme fóliou a utierkou a necháme 20 minút odstáť.
Medzitým pripravíme plnku: do samostatnej misky pridáme uvarené zemiaky nakrájané na plátky.
Pridáme soľ.

Na oleji do zlatista osmažíme na kocky nakrájanú cibuľu.
Pridáme do misky so zemiakmi. Zemiaky roztlačíme na kašu.
Nakoniec pridáme mlieko a dobre zamiešame.
Z cesta vytvarujeme približne 16-17 guliek.
Cesto prstami roztiahneme, pridáme plnku a uzavrieme.

Na panvici zahrejeme dostatočné množstvo oleja.
Vložíme do oleja a na strednom ohni smažíme z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















