Lístkové cesto už nekupujem, toto je jednotka: Šikovné cesto z Bambina na všetky chuťovky – objednávajú ich aj na svadby!

Majú úspech, objednávajú si ich odo mňa aj na svadby a oslavy. Skúste :-).

Tieto koláčiky som jedla na krstinách pred asi siedmimi rokmi a hneď som pýtala recept.

 

 

Odvtedy som lístkové cesto ani raz neotvorila.

Toto je zaň perfektná náhrada a veľmi veľmi chutná – na všetky slané chuťovky.

Majú úspech, objednávajú si ich odo mňa aj na svadby a oslavy. Skúste :-).

Potrebujeme:

300 g hladkej múky

1 bal. prášok do pečiva

2  vajíčka

1 ks tavený syr v črievku (Bambino, prípadne môžete použiť aj trojuholníčky)

 

 

250 g maslo

2 cl pálenka

1 lyžička soľ

na potretie:

1 vajce

podľa chuti:

 

 

sézam

syr

ľanové semiačko

rasca

hrubozrnná soľ

Postup:

Maslo vyberieme z chladničky v predstihu, aby dostatočne zmäklo.

 

 

Do misky preložíme maslo, vajíčka, múku, prášok do pečiva, soľ, tavený syr a pálenku.

Vymiešame jednotné cesto.

Cesto je redšie a lepivé, preto ho zabalíme do fólie.

Následne cesto odložíme takto zabalené do chladničky, aspoň na 24 hodín.

 

 

Potom na pomúčenej doske rozvaľkáme.

Rozvaľkáme na hrúbku asi 5 mm a vykrajujeme tvary podľa nášho vkusu.

Z cesta robím pagáčiky, tyčinky, slimáky

 

 

Potrieme vajíčkom a posypeme soľou, prípadne inými prísadami.

Vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes