Prekvapte svojich hostí: Pochúťka z mletého mäsa, syra a zemiakov, o ktorej každý sníva!

Vynikajúci kastról zo zemiakov, mletého mäsa, korenín a syra, ktorý osloví každého.

V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť neodolateľne chutné jedlo len za pár minút.

 

 

Vynikajúci kastról zo zemiakov, mletého mäsa, korenín a syra, ktorý osloví každého.

Unikátny recept na lahodný zemiakový kastról z youtube kanála Macaroni Trends.

Ako pripraviť kastról zo zemiakov, mletého mäsa a syra?

Potrebujeme:

7-8 zemiakov

50 g chleba

200 ml mlieka

500 g mletého mäsa

 

 

provensálske bylinky

soľ

sladkú papriku

1 vajce

čili korenie

2 strúčiky cesnaku

 

 

kôpor

petržlenovú vňať

150 g špenátu

50 g masla

1 cibuľu

150 g šampiňónov

 

 

30 g hladkej múky

250 g smotany na varenie

100 g syra

50 g mozzarelly

sušený zázvor

Postup:

Ošúpané zemiaky vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

 

 

Pridáme soľ a uvaríme do mäkka.

Do misky vložíme krajce chleba, zalejeme mliekom a necháme 5-7 minút odstáť.

Do misky s mletým mäsom pridáme soľ, provensálske bylinky a sladkú papriku.

Ďalej pridáme vajce, čili korenie a nastrúhaný cesnak.

Z chleba vytlačíme mlieko a pridáme do misky s mäsom.

 

 

Všetko spolu dobre zmiešame.

Pridáme nasekaný kôpor a petržlenovú vňať a opäť premiešame.

Na panvicu nalejeme olej a roztopíme maslo. Pridáme nasekaný špenát a pár minút smažíme.

Osmažený špenát pridáme do misky s mäsovou zmesou a zamiešame.

Zo zmesi vytvarujeme guľky a poukladáme ich do zapekacej misy.

 

 

Uvarené zemiaky nakrájame na plátky a poukladáme medzi mäsové guľky v mise.

V panvici rozpustíme 50 g masla.

Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu a osmažíme.

Pridáme na kocky nakrájané šampiňóny a zamiešame. Nasypeme múku a premiešame.

Do zmesi nalejeme smotanu a pridáme sušený zázvor.

 

 

Dobre premiešame a keď omáčka začne vrieť, prelejeme ju do zapekacej misy.

Vrch posypeme nastrúhaným syrom.

Guľky mozzarelly nakrájame na plátky a poukladáme na vrch kastróla.

Kastról vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme asi hodinu, prípadne v závislosti od vlastností rúry.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes