V tomto článku sa dozviete, ako pripraviť neodolateľne chutné jedlo len za pár minút.

Vynikajúci kastról zo zemiakov, mletého mäsa, korenín a syra, ktorý osloví každého.
Unikátny recept na lahodný zemiakový kastról z youtube kanála Macaroni Trends.
Ako pripraviť kastról zo zemiakov, mletého mäsa a syra?
Potrebujeme:
7-8 zemiakov
50 g chleba
200 ml mlieka
500 g mletého mäsa

provensálske bylinky
soľ
sladkú papriku
1 vajce
čili korenie
2 strúčiky cesnaku

kôpor
petržlenovú vňať
150 g špenátu
50 g masla
1 cibuľu
150 g šampiňónov

30 g hladkej múky
250 g smotany na varenie
100 g syra
50 g mozzarelly
sušený zázvor
Postup:
Ošúpané zemiaky vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

Pridáme soľ a uvaríme do mäkka.
Do misky vložíme krajce chleba, zalejeme mliekom a necháme 5-7 minút odstáť.
Do misky s mletým mäsom pridáme soľ, provensálske bylinky a sladkú papriku.
Ďalej pridáme vajce, čili korenie a nastrúhaný cesnak.
Z chleba vytlačíme mlieko a pridáme do misky s mäsom.

Všetko spolu dobre zmiešame.
Pridáme nasekaný kôpor a petržlenovú vňať a opäť premiešame.
Na panvicu nalejeme olej a roztopíme maslo. Pridáme nasekaný špenát a pár minút smažíme.
Osmažený špenát pridáme do misky s mäsovou zmesou a zamiešame.
Zo zmesi vytvarujeme guľky a poukladáme ich do zapekacej misy.

Uvarené zemiaky nakrájame na plátky a poukladáme medzi mäsové guľky v mise.
V panvici rozpustíme 50 g masla.
Pridáme na malé kocky nakrájanú cibuľu a osmažíme.
Pridáme na kocky nakrájané šampiňóny a zamiešame. Nasypeme múku a premiešame.
Do zmesi nalejeme smotanu a pridáme sušený zázvor.

Dobre premiešame a keď omáčka začne vrieť, prelejeme ju do zapekacej misy.
Vrch posypeme nastrúhaným syrom.
Guľky mozzarelly nakrájame na plátky a poukladáme na vrch kastróla.
Kastról vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme asi hodinu, prípadne v závislosti od vlastností rúry.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU




















