Ak vám zostali doma nejaké prebytočné jablká a neviete, čo s nimi, máme pre vás vynikajúce riešenie.

Pripravte z nich lahodný koláč s jablkovo-pudingovou plnkou a rozhodne neobanujete.
Výnimočný recept na nadýchaný jablkový koláč z youtube kanála Henia Foks.
Ako pripraviť jablkový koláč s pudingovou plnkou?
Potrebujeme:
(objem šálky 250 ml)
1 šálku hladkej múky

4 vajcia
1/2 šálky rastlinného oleja
1/2 šálky mlieka
1/2 šálky kryštálového cukru
1 ČL prášku do pečiva
štipku soli
1,2 kg jabĺk

Na pudingovú plnku:
3 balenia vanilkového pudingu (3 x 40 g)
500 ml jablkovej šťavy alebo kompótu
1/2 šálky kryštálového cukru
1 balenie citrónového želé
Postup:
Do hlbokej misky rozbijeme vajcia. Pridáme štipku soli a cukor.
Mixérom vyšľaháme do nadýchanej hmoty.

Počas šľahania nalejeme olej a mlieko.
Pridáme prášok do pečiva, nakoniec počas šľahania nasypeme múku.
Jednotné cesto vymiešame a nalejeme do formy (17 x 27 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 170°C.
Pečieme 35 minút.

Upečené cesto prekrojíme vodorovne na polovicu.
250 ml jablkovej šťavy privedieme do varu.
Ošúpané jablká nakrájame na kocky a pridám do hrnca so šťavou. Pridáme cukor a zamiešame.
Do misky so zvyšnou šťavou pridáme puding a metličkou dôkladne premiešame.
Do hrnca s jablkami nalejeme pudingovú zmes, zmiešame a varíme 2-3 minúty do zhustnutia.

Na konci varenia pridáme želé a dôkladne premiešame.
Jablkovú plnku nanesieme na cesto vo forme.
Zarovnáme a prekryjeme druhým cestom.

Jemne zatlačíme a necháme vychladnúť.
Vychladnutý koláč vložíme na dve hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky koláč posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















