Nepečená misa VTÁČIE MLIEKO: Pripravila som ju na oslavu do škôlky a teraz chcú recept všetci rodičia!

Vynikajúci nepečený dezert z mlieka, čokolády a kyslej smotany.

Ponúkame vám recept na mimoriadne chutný a jednoduchý dezert z mlieka a čokolády s názvom Vtáčie mlieko.

 

 

Samotná príprava vám zaberie len málo času a zvládne ju úplne každý. Tento dezert som pripravila na narodeninovú oslavu do škôlky a recepty teraz rozdávam všetkým rodičom, tak veľký mala táto maškrta úspech

Jednoduchý a rýchly recept na krémový dezert mám z youtube kanála Готовим для души.

Ako pripraviť nepečný dezert Vtáčie mlieko?

Potrebujeme:

900 ml mlieka

450 g kyslej smotany

 

 

200 g kryštálového cukru

10 g vanilkového cukru

25 g želatíny

1/2 pohára mlieka

Na čokoládovú vrstvu:

180 g čokolády

10 PL mlieka

50 g masla

Postup:

Do misky so želatínou nalejeme teplé mlieko. Premiešame a necháme napučať.

 

 

V hrnci na sporáku zohrejeme mlieko.

Pridáme cukor, vanilkový cukor a miešame, kým sa nerozpustí.

Počas miešania pridáme smotanu.

Nakoniec pridáme želatínu a zamiešame.

 

 

Zmes privedieme do varu a vypneme ohrev.

Potom mliečnu zmes nalejeme do formy.

Počkáme, kým vychladne a vložíme do chladničky.

Teraz si prirpavíme jednoduchú čokoládovú polevu: Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcim mliekom.

Miešame metličkou, kým sa čokoláda nerozpustí.

 

 

Nakoniec pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

Čokoládovú polevu nalejeme na stuhnutú mliečnu zmes.

Necháme stuhnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes