Ponúkame vám recept na mimoriadne chutný a jednoduchý dezert z mlieka a čokolády s názvom Vtáčie mlieko.

Samotná príprava vám zaberie len málo času a zvládne ju úplne každý. Tento dezert som pripravila na narodeninovú oslavu do škôlky a recepty teraz rozdávam všetkým rodičom, tak veľký mala táto maškrta úspech
Jednoduchý a rýchly recept na krémový dezert mám z youtube kanála Готовим для души.
Ako pripraviť nepečný dezert Vtáčie mlieko?
Potrebujeme:
900 ml mlieka
450 g kyslej smotany

200 g kryštálového cukru
10 g vanilkového cukru
25 g želatíny
1/2 pohára mlieka
Na čokoládovú vrstvu:
180 g čokolády
10 PL mlieka
50 g masla
Postup:
Do misky so želatínou nalejeme teplé mlieko. Premiešame a necháme napučať.

V hrnci na sporáku zohrejeme mlieko.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a miešame, kým sa nerozpustí.
Počas miešania pridáme smotanu.
Nakoniec pridáme želatínu a zamiešame.

Zmes privedieme do varu a vypneme ohrev.
Potom mliečnu zmes nalejeme do formy.
Počkáme, kým vychladne a vložíme do chladničky.
Teraz si prirpavíme jednoduchú čokoládovú polevu: Do misky nalámeme čokoládu a zalejeme ju horúcim mliekom.
Miešame metličkou, kým sa čokoláda nerozpustí.

Nakoniec pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.
Čokoládovú polevu nalejeme na stuhnutú mliečnu zmes.
Necháme stuhnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















