Už roky robím KYSLÚ KAPUSTU bez krájania a tlačenia do suda: Jej príprava je STOKRÁT rýchlejšia!

Dnes vám poradíme, ako ju pripraviť bez krájania a tlačenia do suda - ide o najjednoduchší postup.

O tom, že je kyslá kapusta nielen chutná, ale aj zdravá ste už určite čítali.

 

 

Je bohatým zdrojom vitamínu C, E, vitamínov skupiny B a K a rovnako v nej nájdete železo, fosfor, flór, horčík či draslík.

Zároveň je aj skvelým probiotikom, pretože obsahuje laktobycily a má pozitívne účinky aj pri redukcii hmotnosti.

Radí sa na prvé priečky najzdravších potravín a vy si ju teraz môžete ľahko pripraviť aj doma.

 

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt praženo meso z kislo zeljo

 

Dnes vám poradíme, ako ju pripraviť bez krájania a tlačenia do suda – ide o najjednoduchší postup.

Potrebujeme:

25 kg kapusty

pevné igelitové vrece

sud na kapustu

soľ

Postup:

Ako prvé si zo všetkých hlávok kapusty odstráňte hlúb a vrchné zvädnuté listy.

 

 

Do každého otvoru, ktoré vznikli po hlúboch, nasypte až po vrch soľ.

 

 

Všetky hlávky naložte do vreca a vrece naplňte vodou najviac ako je to možné.

Potom vrece dôkladne uviažte.

 

 

Sud s kapustou nezatvárajte, len prekryte väčšou utierkou a nechajte stáť pri izbovej teplote aspoň 2 týždne.

Počas tejto doby vrece neotvárajte.

Každý druhý deň ho však niekoľkokrát nadvihnite a položte, nech kapusta sadne.

Po dvoch týždňoch budete cítiť kyslý zápach.

To je v poriadku, vrece stále neotvárajte.

 

 

Po uplynutí tejto doby sud zavrite a postavte ho von do chladu na 30 dní (teplota by mala byť pod nulou).

Po 30 dňoch v chlade si môžete vychutnávať všetky svoje obľúbené jedlá s kyslou kapustou.

Môžete ju krájať, ale aj použiť celé listy napríklad na závitky a pod.

Dobrú chuť!

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes