Obľúbený koláčik podľa receptu z iladies, ktorý sa skladá z krehkého cesta a 3 druhov džemu.
Je taký jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku!
Potrebujeme:
2 vajcia
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
200 g masla
100 g cukru
200 g smotany
1 balíček prášku do pečiva
500 g hladkej múky
štipku soli
vanilkovú esenciu
Na plnku
500 g slivkového lekváru
500 g marhuľového džemu
500 g jahodového džemu
200 g mletých vlašských orechov
Postup:
Maslo si vytiahneme z chladničky a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote.
Potom ho preložíme do misky, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.
Vajcia si rozšľaháme so štipkou soli a pridáme k ním maslovú zmes, smotanu a vanilkovú esenciu.
Všetky ingrediencie dobre premiešame a zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Vznikne homogénne a mierne elastické cesto.
Necháme ho odpočívať asi 10 – 15 minút a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.
Každý z nich vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát.
Plech si pokryjeme papierom na pečenie a opatrne naň prenesieme prvý plát.
Slivkový lekvár zmiešame s mletými vlašskými orechmi a natrieme na plát cesta.
Prekryjeme druhým plátom cesta, ktorý potrieme marhuľovým džemom.
Ten prekryjeme tretím plátom, ktorý potrieme jahodovým džemom a priklopíme poslednou vrstvou cesta.
Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.
Pečieme asi 30 – 35 minút, kým nie je povrch sfarbený do zlatista.
Upečený koláčik vyberte z rúry, ale nechajte ho ešte na plechu vychladnúť.
Práškový cukor zmiešajte s vanilkovým a cez sitko celý povrch koláča rovnomerne pocukrujte.
Tento koláč je veľmi jednoduchý a lahodný.
Prajeme dobrú chuť!