Voláme ho lekvárovník a deti ho zbožňujú: Fantastický koláčik s 3 druhmi džemu!

Je taký jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku!

Obľúbený koláčik podľa receptu z iladies, ktorý sa skladá z krehkého cesta a 3 druhov džemu.

 

 

Je taký jemný, že sa doslova rozplýva na jazyku!

Potrebujeme:

2 vajcia

200 g masla

100 g cukru

200 g smotany

1 balíček prášku do pečiva

500 g hladkej múky

štipku soli

vanilkovú esenciu

Na plnku

 

 

500 g slivkového lekváru

500 g marhuľového džemu

500 g jahodového džemu

200 g mletých vlašských orechov

Postup:

Maslo si vytiahneme z chladničky a necháme ho zmäknúť pri izbovej teplote.

Potom ho preložíme do misky, pridáme cukor a vyšľaháme do peny.

 

 

Vajcia si rozšľaháme so štipkou soli a pridáme k ním maslovú zmes, smotanu a vanilkovú esenciu.

Všetky ingrediencie dobre premiešame a zapracujeme múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Vznikne homogénne a mierne elastické cesto.

Necháme ho odpočívať asi 10 – 15 minút a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.

 

 

Každý z nich vyvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske na tenký plát.

Plech si pokryjeme papierom na pečenie a opatrne naň prenesieme prvý plát.

Slivkový lekvár zmiešame s mletými vlašskými orechmi a natrieme na plát cesta.

Prekryjeme druhým plátom cesta, ktorý potrieme marhuľovým džemom.

 

 

Ten prekryjeme tretím plátom, ktorý potrieme jahodovým džemom a priklopíme poslednou vrstvou cesta.

Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C.

Pečieme asi 30 – 35 minút, kým nie je povrch sfarbený do zlatista.

 

 

Upečený koláčik vyberte z rúry, ale nechajte ho ešte na plechu vychladnúť.

Práškový cukor zmiešajte s vanilkovým a cez sitko celý povrch koláča rovnomerne pocukrujte.

Tento koláč je veľmi jednoduchý a lahodný.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes