Jablká a krupica tvoria na prvý pohľad jednoduchú, no dokonale zladenú dvojicu.

Spolu spájajú jemnosť, sladkosť a výživnú hodnotu. Krupica dodáva jablkám krémovú štruktúru a pomáha zjemniť ich kyslosť, zatiaľ čo jablká prinášajú sviežosť, prirodzenú sladkosť a vôňu, ktorá rozvonia celú kuchyňu.
V článku sa dozviete, prečo je táto kombinácia taká obľúbená, ako sa dopĺňajú z hľadiska chuti i výživy a ako z nej môžete vyťažiť maximum vo vlastnej kuchyni.
Jablká a krupica

Kombinácia jabĺk a krupice je zdravá, chutná a dokonale vyvážená. Vďaka tomuto spojeniu môžete získať pochúťku nielen sýtu a dokonale lahodnú, ale aj bohatú na vlákninu a ďalšie výživové prvky.
Dnes vám ukážeme, ako môžete spojiť jablká a krupicu a vytvoriť vynikajúce a zdravé lievance, ktoré dokážete pripraviť z minima jednoduchých a cenovo dostupný surovín.
Ako pripraviť pochúťku z jabĺk a krupice?
Rýchly a chutný pokrm, ktorý môžete servírovať na raňajky, obed či večeru, ale výborne sa hodí aj ku káve alebo čaju.

Výnimočný recept na jemné jablkové lievance s krupicou a úplne jednoducho prípravou si určite zamilujete.
Potrebujeme:
2 jablká (370 g)
5 PL krupice (70 g)
1 vajce
2 PL hustého jogurtu alebo kyslej smotany

1 ČL kryštálového cukru (ak sú jablká kyslé, pridáme 1 PL)
1 ČL vanilkového cukru
1/4 ČL soli
Postup:
Neošúpané jablká nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nastrúhané jablká vložíme do misky a pridáme krupicu.

Zmes dobre premiešame.
Pridáme jogurt alebo kyslú smotanu. Do zmesi rozbijeme vajce.
Na vyváženie chuti pridáme štipku soli. Ďalej pridáme cukor.
Kvôli vôni pridáme aj vanilkový cukor.

Všetko spolu dôkladne premiešame.
Misku prekryjeme a cesto necháme 10-20 minút odpočívať.
Panvicu zahrejeme na strednom ohni a nalejeme olej.
Pomocou lyžice nanesieme do panvice cesto a vytvarujeme malé lievance.
Vysmážame z oboch strán do zlatista.
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!




















