Naučte sa tajomstvo šéfkuchára Antonina Cannavacciuola na prípravu šťavnatých mäsových guličiek.
Trik tohto trojhviezdičkového šéfkuchára je, že do cesta nepridáva biele rožky.
Namiesto rožkov pridajte do mäsa toto a výsledok stojí za to.
Čo pridať k mletému mäsu?

Ako pripraviť mäsové guľky bez pečiva prezradil portál comestarbene.
Na tieto mäsové guľky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie.
Potrebujeme (dávky sú pre štyri osoby):

400 g mletého bravčového mäsa
200 g mletého hovädzieho
500 g paradajkového pretlaku

4 krajce toastového chleba
100 ml mlieka
2 vajcia

80 g parmezánu
1 cibuľu
petržlenovú vňať

1 vetvičku rozmarínu
1 bobkový list
muškátový oriešok podľa chuti
soľ
čierne mleté korenie

tymian
extra panenský olivový olej podľa potreby
víno podľa chuti

Postup prípravy:
V dostatočne veľkej mise zmiešajte oba druhy mletého mäsa s vajcami, strúhaným parmezánom a štipkou muškátového orieška.

Medzitým namočte plátky toastového chleba do mlieka, vytlačte prebytočné mlieko a pridajte do zmesi.
Ako vidíte, v recepte sa namiesto chleba a bielych rožkov používa toastový chlieb (pancarrè), ktorý je mäkší a vlhkejší a na výsledku je to skutočne poznať.

Jemne nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju do zmesi spolu so soľou, korením a olivovým olejom podľa chuti.
Všetko dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu zmes.
S navlhčenými rukami formujte malé guľky.

V hrnci zohrejte trochu olivového oleja a mäsové guľky opečte do zlatista zo všetkých strán.
Nakoniec pridajte nasekanú cibuľu, rozmarín, tymian a bobkový list.

Zalejte bielym vínom a nechajte odpariť.
Potom do hrnca pridajte paradajkovú šťavu, dochuťte soľou a korením, prikryte a pomaly varte, občas premiešajte.
Dobrú chuť!




















