Žiadne rožky do mletého mäsa: Toto je JEDINÉ tajomstvo mäkkých a neskutočne chutných mäsových guliek!

Namiesto rožkov pridajte toto!

Naučte sa tajomstvo šéfkuchára Antonina Cannavacciuola na prípravu šťavnatých mäsových guličiek.

Trik tohto trojhviezdičkového šéfkuchára je, že do cesta nepridáva biele rožky.

Namiesto rožkov pridajte do mäsa toto a výsledok stojí za to.

Čo pridať k mletému mäsu?

 

 

Ako pripraviť mäsové guľky bez pečiva prezradil portál comestarbene.

Na tieto mäsové guľky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie.

Potrebujeme (dávky sú pre štyri osoby):

 

 

400 g mletého bravčového mäsa

200 g mletého hovädzieho

500 g paradajkového pretlaku

 

 

4 krajce toastového chleba

100 ml mlieka

2 vajcia

 

 

80 g parmezánu

1 cibuľu

petržlenovú vňať

 

 

1 vetvičku rozmarínu

1 bobkový list

muškátový oriešok podľa chuti

soľ

čierne mleté korenie

 

 

tymian

extra panenský olivový olej podľa potreby

víno podľa chuti

 

 

Postup prípravy:

V dostatočne veľkej mise zmiešajte oba druhy mletého mäsa s vajcami, strúhaným parmezánom a štipkou muškátového orieška.

 

 

Medzitým namočte plátky toastového chleba do mlieka, vytlačte prebytočné mlieko a pridajte do zmesi.

Ako vidíte, v recepte sa namiesto chleba a bielych rožkov používa toastový chlieb (pancarrè), ktorý je mäkší a vlhkejší a na výsledku je to skutočne poznať.

 

 

Jemne nasekajte petržlenovú vňať a pridajte ju do zmesi spolu so soľou, korením a olivovým olejom podľa chuti.

Všetko dôkladne premiešajte, aby ste dosiahli homogénnu zmes.

S navlhčenými rukami formujte malé guľky.

 

 

V hrnci zohrejte trochu olivového oleja a mäsové guľky opečte do zlatista zo všetkých strán.

Nakoniec pridajte nasekanú cibuľu, rozmarín, tymian a bobkový list.

 

 

Zalejte bielym vínom a nechajte odpariť.

Potom do hrnca pridajte paradajkovú šťavu, dochuťte soľou a korením, prikryte a pomaly varte, občas premiešajte.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes