Bravčové karé na omáčke z bieleho vína: Jemné mäsko, ktoré sa rozplýva v ústach!

Toto jedlo netreba veľmi predstavovať.

Klasicky pripravené mäso v omáčke s pridaním trochy bieleho vína, čisto pre lepšiu chuť.

 

 

Výnimočný recept na šťavnaté bravčové mäso z portálu pekarica-suzyca.blogspot.

Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času a takto pripravené mäso je mimoriadne mäkké a šťavnaté.

K jedlu môžete servírovať aj klasicky pripravenú zemiakovú kašu a zaručene budú uspokojené všetky chute.

Ako pripraviť bravčové karé na bielom víne?

 

Potrebujeme:

5 kusov bravčového karé

1 cibuľu

3-4 strúčiky cesnaku

2 šálky vody (400 ml)

100 ml bieleho vína

4 PL hladkej múky

 

 

1 ČL mletú papriku (voliteľné)

chlebovú múku

rastlinný olej na vysmážanie

soľ

vegetu

mleté čierne korenie

3-4 bobkové listy

Postup:

Od mäsa oddelíme kosti.

Karé si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a jemne vyklepeme tĺčikom.

Dochutíme soľou a čiernym korením.

 

 

Plátky obalíme v múke a smažíme na panvici na oleji, kým nezískajú z oboch strán peknú hnedú farbu.

Osmažené mäso vložíme do vymastenej zapekacej formy.

Na mäso poukladáme bobkové listy.

Na tej iste panvici, v ktorej sme vysmážali mäso, opečieme cibuľu nakrájanú na tenké plátky.

Potom pridáme nasekaný cesnak a všetko dobre osmažíme.

Pridáme múku, premiešame a zalejeme vodou, pridáme vegetu, trochu soli a necháme dusiť, kým zmes nezhustne.

 

 

Ak chcete, môžete pridať lyžičku mletej papriky.

Nakoniec prilejeme biele víno. Plátky mäsa zalejeme omáčkou z panvice.

Zapekaciu formu prekryjeme alobalom a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 180°C.

Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 10 minút.

Jedlo servírujeme teplé so zemiakovou kašou a šalátom podľa chuti.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes