Toto jedlo netreba veľmi predstavovať.
Klasicky pripravené mäso v omáčke s pridaním trochy bieleho vína, čisto pre lepšiu chuť.

Výnimočný recept na šťavnaté bravčové mäso z portálu pekarica-suzyca.blogspot.
Príprava je jednoduchá a nezaberie veľa času a takto pripravené mäso je mimoriadne mäkké a šťavnaté.
K jedlu môžete servírovať aj klasicky pripravenú zemiakovú kašu a zaručene budú uspokojené všetky chute.
Ako pripraviť bravčové karé na bielom víne?

Potrebujeme:
5 kusov bravčového karé
1 cibuľu
3-4 strúčiky cesnaku
2 šálky vody (400 ml)
100 ml bieleho vína
4 PL hladkej múky

1 ČL mletú papriku (voliteľné)
chlebovú múku
rastlinný olej na vysmážanie
soľ
vegetu
mleté čierne korenie
3-4 bobkové listy
Postup:
Od mäsa oddelíme kosti.
Karé si umyjeme, osušíme papierovou utierkou a jemne vyklepeme tĺčikom.
Dochutíme soľou a čiernym korením.

Plátky obalíme v múke a smažíme na panvici na oleji, kým nezískajú z oboch strán peknú hnedú farbu.
Osmažené mäso vložíme do vymastenej zapekacej formy.
Na mäso poukladáme bobkové listy.
Na tej iste panvici, v ktorej sme vysmážali mäso, opečieme cibuľu nakrájanú na tenké plátky.
Potom pridáme nasekaný cesnak a všetko dobre osmažíme.
Pridáme múku, premiešame a zalejeme vodou, pridáme vegetu, trochu soli a necháme dusiť, kým zmes nezhustne.

Ak chcete, môžete pridať lyžičku mletej papriky.
Nakoniec prilejeme biele víno. Plátky mäsa zalejeme omáčkou z panvice.
Zapekaciu formu prekryjeme alobalom a pečieme v rúre asi 45 minút pri teplote 180°C.
Potom odstránime alobal a pečieme ďalších 10 minút.
Jedlo servírujeme teplé so zemiakovou kašou a šalátom podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť!




















