Tento krém používam do sladkých dobrôt už roky a zatiaľ ma ešte nesklamal.
Vonia po káve a je fantasticky chutný.
Ja som ho na začiatku dávala len do veterníkov, teraz už používam aj ostatných dezertov.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
100 g cukru krupica
200 ml uvarenej kávy (rozpustnej)
50 ml vody
1 vanilkový pudingový prášok
250 masla
Postup:
Uvaríme si kávu.
Kryštálový cukor si jednoducho nasypeme do kastrólika a necháme roztaviť.
Stále miešame – to je veľmi dôležité.
Do roztaveného karamelu nalejeme kávu.
Miešame, kým sa zmes nespojí.
Dávajte si pozor, pretože zmes je skutočne veľmi horúca.
Pudingový prášok rozpsutíme vo vode a zmiešame do zmesi.
Miešame, kým sa celá zmes nezahustí.
Teraz krém odstavíme z plameňa.
Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Maslo vyberieme z chladničky v dostatočnom predstihu, aby zmäklo.
Maslo si vyšľaháme pomocou šľahača.
Keď krém vychladne, po lyžičkách doň vmiešame našľahané maslo.
Všetko dôkladne premiešame.
Je potrebné vedieť, že pri spojení musí mať maslo aj karamel rovnakú teplotu.
Môžeme dochutiť kvapkou rumovej arómy.
Krém používame na zdobenie a plnenie.
Vynikajúci je aj do veterníkov alebo venčekov.
U nás sa tento krém používa aj na studené poháre, ak máte radi karamel a vôňu kávy, tento krém je pre vás to pravé orechové.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)