K tomuto receptu ma inšpirovala pani Miriam Štyriaková, ktorá uverejnila recept na fantastické cesto na prípravu domácej štrúdle.
Vyskúšala som ho včera ku kávičke.
Musím vám povedať, že je omnoho lepšie ako klasické lístkové cesto a bez ohľadu na to, čím tieto štrúdle naplníte, zamiluje si ich celá rodina.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ja som rovnako ako pani Miriam zvolila jablkovú a orechovú náplň a namiesto mlieka som do cesta pridala jogurt.
Pokojne však vyskúšajte aj makovú, tvarohovú, alebo višňovú.
Štrúdle sú vynikajúce a cesto si môžete pripraviť aj do zásoby – dá sa vychladiť alebo aj zamraziť.
Potrebujeme:
500g hl, múky
250g masla zmäknutého
2 dcl bieleho jogurtu (môže byť mlieko obyčajné alebo aj kyslé)
trochu soli
1 PL cukru kryštál
Postup:
Všetky prísady si v miske zmiešame v miske.
Platí, že ak je cesto husté, pridáme mlieko.
Necháme postáť 1 hodinu v chlade.
Potom urobíme z cesta 4 bochníky.
Každý bochník na tenko rozvaľkáme a plníme ľubovoľne.
Potrieme rozšľahaným vajcom a pečieme na 180°C do zlatova.
Maková náplň do štrúdle
Výborný recept na náplň do domácej štrúdle, závinu, koláčov, alebo iných domácich dezertov.
Vyskúšala raz a inú už nerobím, odporúčam každému, kto si chce ušetriť čas a miluje dezerty s makovou náplňou.
Potrebujeme:
350 g mletého maku
2-3 poháre jablkovej presnidávky (ja používam klasickú kupovanú presnidávku)
Hrozienka a práškový cukor na dosladenie
Postup:
Všetko len zmiešame a používame na plnenie.
Dochutiť môžeme aj kvapkou rumu a citrónovou kôrou.
Je to len na vás, kombinácia s presnidávkou je skutočne výborná! :-)
Viac skvelých receptov nádjete v skupine VARÍME s MIRKOU a RECEPTAMI.