Mimoriadne chutná, chrumkavá a šťavnatá nakladaná kapusta, na ktorej si môžete pochutnávať po celý rok.

V našom recept sa dozviete, ako udržať kapustu chutnú po dlhú dobu. Tajomstvo chuti a toho, že vydrží chrumkavá skutočne celé mesiace, je ukryté v špeciálnom postupe prípravy.
Exkluzívny recept na chrumkavú nakladanú kapustu z youtube kanála Гусариха Дома.
Potrebujeme:
1 kg kapusty

25 g hrubej nejódovanej soli
50 g mrkvy
Ak potrebujete pridať zálievku:
1 PL soli na 1/2 l vody

Postup:
Kapustu prekrojíme na štvrtiny.
Odstránime hrubé časti a nakrájame na tenké plátky.
Nakrájanú kapustu vložíme do veľkej misy alebo lavóra.

Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Kapustu osolíme a rukami rovnomerne premiešame.
Do misy s kapustou pridáme mrkvu a spolu zmiešame.

Zeleninovú zmes necháme 30-40 minút odstáť, aby sa soľ rozpustila.
Po uplynutí doby zeleninu opäť premiešame.
Vložíme do sterilných pohárov a postupne postláčame.

Pohár vložíme do misky a prikryjeme viečkom.
Takto necháme kapustu odstáť tri dni.
Na druhý deň poprepichujeme zeleninu v pohári špajdľou, aby sme sa zbavili nahromadených plynov.

Tento proces zopakujeme 2-3 krát za deň.
Do vnútra pohára natlačíme plastové viečko (viď video).
Nakoniec pohár uzavrieme viečkom.

Poháre uskladníme na chladnom a suchom mieste.
V prípade potreby môžeme použiť zálievku.
Na tejto lahodnej kapuste si môžeme pochutnať kedykoľvek.

Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:




















