KYSLÁ KAPUSTA s tajomstvom! Starý recept! Je stále chrumkavá aj po roku!

Starý recept na kyslú kapusta s tajomstvom!

Mimoriadne chutná, chrumkavá a šťavnatá nakladaná kapusta, na ktorej si môžete pochutnávať po celý rok.

 

 

V našom recept sa dozviete, ako udržať kapustu chutnú po dlhú dobu. Tajomstvo chuti a toho, že vydrží chrumkavá skutočne celé mesiace, je ukryté v špeciálnom postupe prípravy.

Exkluzívny recept na chrumkavú nakladanú kapustu z youtube kanála Гусариха Дома.

Potrebujeme:

1 kg kapusty

 

 

25 g hrubej nejódovanej soli

50 g mrkvy

Ak potrebujete pridať zálievku:

1 PL soli na 1/2 l vody

 

Postup:

Kapustu prekrojíme na štvrtiny.

Odstránime hrubé časti a nakrájame na tenké plátky.

Nakrájanú kapustu vložíme do veľkej misy alebo lavóra.

 

 

Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.

Kapustu osolíme a rukami rovnomerne premiešame.

Do misy s kapustou pridáme mrkvu a spolu zmiešame.

 

 

Zeleninovú zmes necháme 30-40 minút odstáť, aby sa soľ rozpustila.

Po uplynutí doby zeleninu opäť premiešame.

Vložíme do sterilných pohárov a postupne postláčame.

 

 

Pohár vložíme do misky a prikryjeme viečkom.

Takto necháme kapustu odstáť tri dni.

Na druhý deň poprepichujeme zeleninu v pohári špajdľou, aby sme sa zbavili nahromadených plynov.

 

 

Tento proces zopakujeme 2-3 krát za deň.

Do vnútra pohára natlačíme plastové viečko (viď video).

Nakoniec pohár uzavrieme viečkom.

 

 

Poháre uskladníme na chladnom a suchom mieste.

V prípade potreby môžeme použiť zálievku.

Na tejto lahodnej kapuste si môžeme pochutnať kedykoľvek.

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes