Na jeseň by sme túto najradšej zaradili do všetkého – od raňajok až po večeru, do sladkých či sladkých jedál.
Viete však, že sa z nej dajú pripraviť vynikajúce šišky? Ukážeme vám, ako na to!

Netradičný recept na šišky máme z portálu smakosze.
Šišky s netradičnou prísadou!
Chuťovo jemná, sezónna, sladká, ale nie presladená, s charakteristickou ovocnou a zeleninovou príchuťou zároveň.

Niet divu, že sa stala symbolom Halloweenu – jesenného zvyku so sladkým občerstvením, ktoré milujú deti.
Okrem toho sa však oplatí vyskúšať ju aj inak – pripravte si z tekvice úžasné tekvicové šišky.
Je to skvelá pochúťka bez prebytočného cukru, pripravená z cesta obohateného o tekvicovú vlákninu a živiny.
Pyré z tejto zeleniny dodáva šiškám mimoriadnu chuť.
Ako pripraviť tekvicové šišky?
V tomto recept použijeme tekvicové pyré.

Je mimoriadne jednoduché na prípravu.
Tekvicu jednoducho nakrájame na kocky, opečieme na panvici a následne rozmixujeme v mixéri.
Zvyčajne sa počas mixovania oplatí pridať trochu vody, aby sme získali správnu konzistenciu.

Na prípravu tekvicových šišiek potrebujeme:
150 ml tekvicového pyré
300 g hladkej múky

2 vajcia
60 ml mlieka
2 ČL prášku do pečiva

práškový cukor na posypanie
rastlinný olej na vysmážanie
štipku soli
Postup:
Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva a soľou.
Pridáme vajíčka, tekvicové pyré a mlieko.
Miešame, kým nezískame hladké cesto.

Z cesta vytvarujeme guľky veľkosti malých šišiek.
Na panvici rozohrejeme väčšie množstvo oleja.
Šišky smažíme, kým nebudú zo všetkých strán hnedé.

Hotové šišky poukladáme na tanier vystlaný papierovou utierkou.
Pred úplným vychladnutím ich posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!



















