Vynikajúci recept na jogurtové trojuholníčky bez kysnutia.
Cesto stačí zamiešať v miske, rozvaľkať a nakrájať na trojuholníčky.
Jemná chuť a blesková príprava tromfne dokonca aj kysnuté šišky.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Výborný recept sme našli na kanáli sladké arabské recepty.
Potrebujeme:
1 jablko
400 gramov hladkej múky
200 gramov bieleho jogurtu
2 lyžice cukru
4 polievkové lyžice oleja
1 vajce
10 gramov prášku do pečiva (1 bal)
prášok do pečiva
Lyžička vanilkového cukru
Štipka soli
Štipka škorice (voliteľné)
Ďalej:
Práškový cukor
Olej na vyprážanie
Postup:
Do misky rozbijeme vajce.
Pridáme kryštálový, vanilkový cukor a štipku soli.
Pridáme olej a premiešame.
Vymiešame do jednotnej hmoty.
Vmiešame biely jogurt.
Pridáme preosiatu múku a prášok do pečiva.
Dobre zamiešame tak, aby nám vzniklo jednotná hmota – cesto.
Jablko si očistíme a ošúpeme.
Teraz si jablko nastrúhame do zmesi.
Zapracujeme do cesta.
Pracovnú dosku poprášime múkou.
Na dosku preložíme cesto a rozvaľkáme.
Cesto pomocou radielka nakrájame na trojuholníčky.
Na panvici zahrejeme olej.
Na oleji vyprážame trojuholníčky dozlatista.
Podávame poprášené cukrom a škoricou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod nájdete TU.