Najlepší domáci dezert tejto jesene! Bez múky a ľahký ako vánok!

Najlepší domáci dezert tejto jesene. Bez múky, pripravený za pár minút!

V našom recept sa dozviete ako pripraviť netradičný krémový dezert s orieškovým cestom, ktorý je ideálny na jeseň.

 

 

Senzačná pochúťka, po ktorej budete túžiť takmer každý deň v týždni.

Výnimočný recept na delikátny krémový dezert z youtube kanála Useful and quick.

Potrebujeme:

Na krém:

10 žĺtkov

16 g vanilkového cukru

180 g kryštálového cukru

 

 

70 g kukuričného škrobu

600 ml mlieka

250 g masla izbovej teploty

1 PL kakaa

Na cesto:

10 bielkov

 

 

16 g vanilkového cukru

250 g práškového cukru

400 g lieskových orechov

štipku soli

trochu vanilínu

40 g kukuričného škrobu

 

Postup:

Do dvoch misiek rozdelíme bielky a žĺtky. Žĺtky pridáme do rajnice.

Pridáme cukor, vanilkový cukor a metličkou premiešame.

 

 

Pridáme škrob a vymiešame. Za stáleho miešania pridáme mlieko.

Rajnicu preložíme na sporák, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.

Krém prelejeme do sklenenej formy.

Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Do hlbokej misky nalejeme bielky a pridáme štipku soli.

 

 

Pridáme vanilín, vanilkový cukor a mixérom šľaháme asi 5 minút.

Počas šľahania po častiach pridáme práškový cukor.

V panvici opražíme lieskové orechy.

 

 

Orechy pomelieme v mixéri na prášok. Do misky nasypeme škrob, pomleté orechy a zamiešame.

Orechy presypeme do vyšľahaných bielkov a jemne premiešame.

Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka.

Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka vytvarujeme kruhy.

Potom vložíme plech do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 170°C.

 

 

Vychladnutý krém premiešame. V samostatnej miske vyšľaháme maslo.

Po častiach pridávame krém a šľaháme.

Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka.

Spodok formy potrieme krémom a poukladáme upečené pusinky.

Nanesieme vrstvu krému a rozotrieme.

 

 

Poukladáme ďalšiu vrstvu pusiniek.

Do zvyšného krému preosejeme kakao a premiešame.

Vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na pusinky.

Pridáme ešte dve vrstvy pusiniek a bieleho krému.

Krém zarovnáme.

Nakoniec ozdobíme vrch dezertu kakaovým krémom a vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU!

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes