V našom recept sa dozviete ako pripraviť netradičný krémový dezert s orieškovým cestom, ktorý je ideálny na jeseň.

Senzačná pochúťka, po ktorej budete túžiť takmer každý deň v týždni.
Výnimočný recept na delikátny krémový dezert z youtube kanála Useful and quick.
Potrebujeme:
Na krém:
10 žĺtkov
16 g vanilkového cukru
180 g kryštálového cukru

70 g kukuričného škrobu
600 ml mlieka
250 g masla izbovej teploty
1 PL kakaa
Na cesto:
10 bielkov

16 g vanilkového cukru
250 g práškového cukru
400 g lieskových orechov
štipku soli
trochu vanilínu
40 g kukuričného škrobu

Postup:
Do dvoch misiek rozdelíme bielky a žĺtky. Žĺtky pridáme do rajnice.
Pridáme cukor, vanilkový cukor a metličkou premiešame.

Pridáme škrob a vymiešame. Za stáleho miešania pridáme mlieko.
Rajnicu preložíme na sporák, privedieme do varu a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.
Krém prelejeme do sklenenej formy.
Prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Do hlbokej misky nalejeme bielky a pridáme štipku soli.

Pridáme vanilín, vanilkový cukor a mixérom šľaháme asi 5 minút.
Počas šľahania po častiach pridáme práškový cukor.
V panvici opražíme lieskové orechy.

Orechy pomelieme v mixéri na prášok. Do misky nasypeme škrob, pomleté orechy a zamiešame.
Orechy presypeme do vyšľahaných bielkov a jemne premiešame.
Cesto vložíme do cukrárskeho vrecka.
Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou vrecka vytvarujeme kruhy.
Potom vložíme plech do rúry a pečieme 40 minút pri teplote 170°C.

Vychladnutý krém premiešame. V samostatnej miske vyšľaháme maslo.
Po častiach pridávame krém a šľaháme.
Polovicu krému vložíme do cukrárskeho vrecka.
Spodok formy potrieme krémom a poukladáme upečené pusinky.
Nanesieme vrstvu krému a rozotrieme.

Poukladáme ďalšiu vrstvu pusiniek.
Do zvyšného krému preosejeme kakao a premiešame.
Vložíme do cukrárskeho vrecka a nanesieme na pusinky.
Pridáme ešte dve vrstvy pusiniek a bieleho krému.
Krém zarovnáme.
Nakoniec ozdobíme vrch dezertu kakaovým krémom a vložíme do chladničky na 2-3 hodiny.

Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU!




















