Vynikajúc krehké koláčiky, ktoré majú u nás ešte väčší úspech ako linecké.
Sú jemnejšie a vláčnejšie, odporúčam všetkými desiatimi tento super recept z youtube.
Ešte chutnejšie ako klasické linecké
Falošné linecké z pudingu a kyslej smotany je skvelou alternatívou k klasickým lineckým koláčikom. Tu je niekoľko dôvodov, prečo si ho obľúbite aj vy:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jednoduchá príprava: Cesto sa pripravuje rýchlo a ľahko, bez zložitého miesenia.
Jemná chuť: Vďaka pudingu a kyslej smotane majú tieto koláčiky jemnejšiu a vláčnejšiu štruktúru ako klasické linecké.
Rôznorodé možnosti: Môžete experimentovať s rôznymi druhmi pudingu, čím získate rôzne chuťové variácie.
Rýchle pečenie: Cesto sa pečie krátko, takže si môžete vychutnať domáce koláčiky aj vtedy, keď nemáte veľa času.
Všestrannosť: Sú vhodné na rôzne príležitosti – či už ako dezert, k rannej káve alebo ako maškrta pre návštevu.
Na recept potrebujeme:
20 dkg solamylu
1 vanilkovy pudingovy prasok
20 dkg hl.muky
20 dkg tuku (hera)
15 dkg práškového cukru
1/2 bal. prášku do pečiva
1 žĺtok
3PL kyslej smotany
citrónová kôra postrúhaná
marmeláda na zlepovanie
Voliteľné (na plnenie):
Maslový krém
Nutella
Slivkový lekvár
Postup:
V miske si premiešame sypké prísady, pridáme nakrájané maslo, žĺtok a smotanu.
Vypracujeme jednotné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke – ideálne do druhého dňa.
Na druhý deň vyberieme z chladničky, rozvaľkáme na posypanej doske a vykrajujeme tvary.
Pecieme na plechu vystlanom papierom na pečenie a pri 180 st.
Pečieme podla rúry – koláčiky môžu svetlejšie alebo tmavšie, podľa toho, aké ich chcete mať.
Stačí im len pár minút pečenia.
Lepíme pomocou marmelády.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)