Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú.
Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky.
Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 kg mletého mäsa bravčového
Mlieko
Cesnak
1 lyžičku ľubovolného korenia podľa chuti (môže byť provensálske, korenie na pečené mäso…)
1 lyžičku čierneho korenia
Na náplň:
Horčica (prípadne kečup)
Plátky mozzarelly alebo iného mäkkého syra (napr tavený syr)
Plátky šunky
Na vrch:
1 téglik Kyslá smotana
Postup:
Je dobré, aby mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred.
Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), korením, čiernym korením a cesnakom.
Premiešame a dáme do chladu marinovať.
Mäso solíme len minimálne.
Na druhý deň si mäso rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole.
Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.
Opatrne začneme rolovať.
Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.
Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom.
Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech.
Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.
Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.
Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)