Najjemnejšia plnená roláda z mletého mäsa s kyslou smotanou: Žiadna strúhanka, vajce a drží perfektne!

Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Výborný tip na roládu, ktorú môžete podávať teplú aj studenú.

 

 

Je jednoduchá na prípravu a pokojne si môžete urobiť aj do zásoby a jednoducho dať do mrazničky.

Potom len vyberte, nechajte rozmraziť a môžete podávať, na chuti jej zmrazenie vôbec neuberie!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg mletého mäsa bravčového

Mlieko

Cesnak

1 lyžičku ľubovolného korenia podľa chuti (môže byť provensálske, korenie na pečené mäso…)

1 lyžičku čierneho korenia

Na náplň:

Horčica (prípadne kečup)

Plátky mozzarelly  alebo iného mäkkého syra (napr tavený syr)

Plátky šunky

Na vrch:

1 téglik Kyslá smotana

Postup:

Je dobré, aby  mäsko odležalo, preto som si ho pripravila deň vopred.

 

 

Jednoducho mleté mäsko zmiešame s trochou mlieka (asi 100 ml), korením, čiernym korením  a cesnakom.

Premiešame a dáme do chladu marinovať.

Mäso solíme len minimálne.

Na druhý deň si mäso rozdelíme na dve polovice – mne sa najlepšie pracuje na stole.

Mäsko vyformujeme na dva pláty a potrieme horčicou, uložíme plátky syra a šunky.

 

 

Opatrne začneme rolovať.

Nevadí, ak sa to nepodarí dokonale, po dokončení potrhané miesta ľahko opravíte – hmota je veľmi tvárna.

 

 

Teraz dáme obe rolky na plech vystlaný papierom.

Ja to robím tak, že plech si dám pod stôl a rolky jednoducho zošuchnem na plech.

Podľa potreby ešte upravte priamo na plechu.

 

 

 

 

Teraz vrch potrieme kyslou smotanou – smotanou netreba šetriť, na roláde chutí výborne.

 

 

 

 

 

 

Šup do rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov asi 40 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes